FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod "Polaris 2" napustio riječku luku

RIJEKA, 6. travnja 2013. (Hina) - Brod "Polaris 2" s 1700 grla junadi za libijsko tržište, na kojem je 3. travnja smrtno stradao 28-godišnji radnik pri utovaru, isplovio je sinoć u 23,30 sati iz riječke luke, doznaje se od Lučke kapetanije Rijeka.

Brod je napustio riječku luku nakon što je sinoć iz pritvora pušten 36-godišnji zapovjednik broda Sirijac A. B. On je uhićen jučer pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je propustio provesti mjere zaštite na radu s posljedicom smrtnog slučaja radnika.

Radnik kooperantske tvrtke Luke Rijeka je pri prebacivanju bala sijena na utovaru propao kroz otvor između zaštitne ograde u potpalublje te preminuo na mjestu zbog ozljeda glave.

Zapovjedniku broda je sudac istrage prvotno odredio zadržavanje u pritvoru u trajanju od mjesec dana zbog sprečavanja mogućnosti bijega uz jamčevinu od dva milijuna kuna. Na sinoćnjem ročištu u Županijskom sudu u Rijeci je prihvaćeno korporativno jamstvo osiguravatelja brodara od dva milijuna kuna te je zapovjednik pušten na slobodu.

Brod "Polaris 2" plovi pod panamskom zastavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙