FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: OBŽ ostvarila najviše projekata sredstvima EU fondova

OSIJEK, 4. travnja 2013.(Hina) - U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija ostvarila je najviše projekata financiranih sredstvima EU fondova u Hrvatskoj te vlastitim sredstvima realizirala izgradnju brojnih škola, športskih dvorana, istaknuo je na župan Vladimir Šišljagić podnoseći izvještaj o radu Skupštini Osječko-baranjske županije na današnjoj sjednici, posljednjoj u ovom sazivu.

Izrazio je zadovoljstvo "što je i današnja posljednja sjednica Skupštine u ovom sazivu prošla u tolerantnom ozračju kao i dosadašnje, te što su svi članovi Skupštine bez obzira na stranačku pripadnost bili jedinstveni kada su se donosile odluke od strateškog značaja za Županiju".

Podsjetio je kako je u protekle četiri godine Osječko-baranjska županija realizirala, ili su još u tijeku realizacije, 234 projekta financirana sredstvima EU fondova u iznosu od 115 milijuna eura. Dodao je kako je zeleno svijetlo dobilo još 15 projekata u iznosu od 15 milijuna eura.

U protekle četiri godine u toj je županiji izgrađeno deset novih osnovnih škola koje je financirala Županija s 80 milijuna kuna, osam novih športskih dvorana vrijednih 40 milijuna kuna, a u tijeku je izgradnja još pet novih športskih dvorana, rekao je župan. Važnom je ocijenio suradnju s osječkim Sveučilištem J.J. Strossmayera, te ulaganja u obrazovanje visokostručnih kadrova.

Istaknuo je i da se posebna pozornot poklanjala poljoprivredi i razvoju turizma, te da su Osječko-baranjsku županiju u proteklom razdoblju posjetili mnogi veleposlanici koji su izrazili spremnost da pomognu u razvoju gospodarstva i turizma, rekao je Šišljagić.

U Luku Aljmaš, koja će biti otvorena za nekoliko dana i koja je od iznimnog značaja za razvoj Županije, uloženo je tri milijuna kuna, kazao je župan Šišljagić vijećnicima, koji su prihvatili njegovo izvješće o radu Županije u protekle četiri godine.

Vijećnici su prihvatili i izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, koji je s 358,5 milijuna kuna povećan za 22 milijuna, namijenjena uz ostalo izborima za Europski parlament, za projekte energetske učinkovitosti i legalizaciju poljoprivrednih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙