FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska donacija osječkome Domu zdravlja

ERDUT, DALJ, 22. ožujka 2013.(Hina) - Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Masaru Tsuji predao je danas ordinacijama obiteljske i dentalne medicine osječkoga Doma zdravlja opremu vrijednu 38 tisuća eura.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić zahvalio je veleposlaniku Masari Tsuji "na vrijednoj donaciji i suradnji s vladom Japana tijekom koje je japanska Vlada svojim donacijama sudjelovala u realizaciji 15 projekata u županiji".

Veleposlanik Tsuji nekoliko je puta ponovio kako "japanski narod nikada neće zaboraviti humanitarnu pomoć koju su Osijek i Osječko-baranjska županija poslali Japanu prije dvije godine, kad ga je pogodio razoran potres".

Prijateljstvo će se nastaviti, istaknuli su veleposlanik Tsuji i župan Šišljagić, koji je rekao kako Osječko-baranjska županija ima velike turističke mogućnosti i mogućnosti koje otvaraju gospodarsku suradnju.

Župan Šišljagić i japanski veleposlanik Masaru Tsuji obišli su kulturno-povijesne znamenitosti Erduta, među kojima i poučnu stazu zaštićenog krajobraza Erduta i erdutski vidikovac s kulom iz 15 stoljeća.

Župan Šišljagić izvijestio je među ostalim japanskog veleposlanika o radu Kulturno-znanstvenog centra Milutina Milankovića u Dalju, u rodnoj kući tog znanstvenika iz područja astrologije, matematike, fizike i klimatologije kojega je NASA uvrstila među deset najvećih znanstvenika svijeta. Milanković je među ostalim poznat po svojem ciklusu ledenog doba, a jedan krater na Mjesecu i jedan na Marsu nose njegovo ime.

Ove godine Osječko-baranjska županija u Kulturno-znanstvenom centru Milutina Milankovića u Dalju namjerava obilježiti život i djelo svjetskog znanstvenika, rekao je Šišljagić.

Japanski veleposlanik s posebnim je zanimanjem pratio priče o legendama erdutskoga i daljskoga kraja, među kojima i onu o Atili Biču Božjem, po kojoj je navodno njegovo golemo blago upravo na tom području.

Uz rijeku Dunav, bogatstvo ribljeg fonda i divljači, šume i prelijepu prirodu, Osječko-baranjska županija ima velike izglede za gospodarski oporavak, rekao je japanski veleposlanik Masaru Tsuji, koji je izrazio oduševljenje svime što je vidio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙