FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu drugog kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita je u dvorani Trnsko deklasirala Zagreb 91:72, dok je u drugom susretu večeri Split na Gripama bio bolji od Jolly JBS-a 71:69. Zagreb je bolje otvorio utakmicu i prvu dionicu je dobio rezultatom 13:11. Međutim, drugu četvrtinu je Cedevita dobila sa 20 koševa razlike (34:14) i praktički već do poluvremena riješila pitanje pobjednika. Najefikasniji igrači u pobjedničkim redovima bili su Goran Suton sa 27 koševa i devet skokova, Bracey Wright sa 17 koševa i četiri asistencije, te Miro Bilan sa 13 koševa. U redovima 'mrava' najefikasniji su bili Ante Krapić i Ivan Novačić sa po 13 koševa. U drugom susretu večeri Split je bio bolji od Jolly JBS-a 71:69. Domaćine su do druge pobjede predvodili Filip Kraljević sa 21 košem i šest skokova, Josip Sobin sa 18 koševa i osam skokova, te Ivan Siriščević sa 16 koševa. U gostujućim redovima najbolji su bili Ronald Ross sa 27 i Mate Mrva sa 15 koševa. Na ljestvici vode Cibona i Split sa po dvije pobjede.

PALMA DE MALLORCA - Završile su kvalifikacije na regati Svjetskog kupa u jedrenju u Palma de Mallorci. Enia Ninčević i Romana Župan u finalna jedrenja klase 470 ulaze s trećeg mjesta, Tonči Stipanović u Laseru sa sedmog, a Pavle Kostov i Petar Cupać u 49eru s desetog. Jedna od novosti Svjetskog kupa ove godine je eksperimentalni sustav bodovanja. Dosad su jedriličari u finale prenosili ukupni broj osvojenih bodova, međutim sad prenose bodove sukladno pozicijama u ukupnom poretku nakon kvalifikacija, primjerice tri boda za treće mjesto nakon šest jedrenja. Time regata dobiva na neizvjesnosti, gotovo kao da se kreće od početka. Do kraja godine će se znati hoće li ovaj sustav biti i prihvaćen i hoće li se primjenjivati sve do OI 2016. Milan Vujasinović je 16. u Finnu, a Luka Mratović 22. na dasci.

ZADAR - U zadarskoj Znanstvenoj knjižnici večeras je otvorena izložba "Snaga paraolimpizma" autora Damira Senčara, inače fotoreportera HINA-e. Izložba prikazuje značajan fundus fotografija s nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu, gdje su hrvatski paraolimpjeci osvojili pet medalja. Autor izložbe je Damir Senčar, fotoreporter HINA-e i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, među njima i prestižne "Paralympic Media Award for Photography" za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008. Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić rekao je da se izložba održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. "Riječ je o putujućoj izložbi. Krenuli smo 22. listopada prošle godine iz Zagreba. Do sada nas je vidjela nas publika u devet gradova, a još ćemo posjetiti Split, Pulu i Rijeku" – istaknuo je Matić.

MUNCHEN - Počasni predsjednik njemačkog velikana Bayerna Franz Beckenbauer narugao se vrataru Juventusa Gianluigiju Buffonu kazavši kako je kod prvog gola bavarskog sastava reagirao poput umirovljenika. "Kako je bio postavljen ? Izgledao je poput umirovljenika. Alaba je pucao sa '120' metara. Možda nije očekivao udarac s te daljine, međutim Buffon je morao obraniti taj udarac," kazao je Beckenbauer nakon što je Bayern pobijedio Juventus 2:0 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Legenda njemačkog nogometa smatra kako je bavarski sastav trebao ostvariti uvjerljiviju pobjedu. "Bayern je bio fokusiran od prve do posljednje minute. Juventus praktički nije uputio niti jedan udarac prema golu. Međutim, trebali smo ostvariti uvjerljiviju pobjedu sa tri ili četitri gola razlike. Ovako je još uvijek sve otvoreno," zaključio je Beckenbauer.

GENOA - U odgođenom susretu 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju u Genoi pobijedio Sampdoriju 2:0, a oba gola zabio je Rodrigo Palacio (43, 90+3). Zanimljivo, bili su to jedini udarci Intera u okvir suparničkog gola. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je za Inter cijeli susret, a u 88. minuti je dobio žuti karton zbog potezanja suparnika. Ova utakmica trebala se igrati 17. ožujka no odgođena je zbog lošeg vremena u Genoi. Današnjom pobjedom Inter je napredovao za jednu poziciju i sada je peti sa 50 bodova, dok je Sampa ostala na 12. poziciji sa 36 bodova. U vodstvu je Juventus sa 68 bodova.

LONDON - Napadač engleskog premierligaša Tottenhama Jermain Defoe pauzirat će najmanje tri utakmice zbog ozljede mišića zarađene u ligaškom ogledu protiv Swansea Cityja. Defoe će propustiti sutrašnji ogled protiv Basela u četvrtfinalu Europske lige, nedjeljni premierligaški ogled protiv Evertona, te uzvrat protiv Basela. "Srećom ne radi se o težoj ozlejdi pa će Defoe pauzirati između sedam i deset dana," potvrdio je menadžer londonskog sastava Andre Villas-Boas. Portugalski stručnjak se nada kako bi se engleski reprezentativac trebao potpuno oporaviti za derbi protiv Manchester Cityja koji je na rasporedu 21. travnja. Spursi su trenutačno na trećem mjestu Premiershipa sa 57 bodova, pet manje od Cityja i pobjedom protiv aktualnog prvaka vratili bi se u igru za drugu poziciju. Na vrhu je Manchester United sa 77 bodova. Defoe je ove sezone upisao 38 nastupa u svim natjecanjima i zabio je 14 golova pri čemu 10 u engleskom prvenstvu.

VITORIA - Kolumbijac Sergio Henao, član momčadi Team Sky pobjednik je treće etape biciklističke utrke "Kroz Baskiju" koja se boduje za "WorldTour" čime je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku. Henao je 164 kilometara dugačku dionicu od Vitorije do Trapagarana prošao za tri sata, 54 minute i 22 sekunde. U vremenu pobjednika ciljem je prošao i njegov sunarodnjak Carlos Betancur iz AG2R-a, dok je trećeplasirani Talijan Giampaolo Caruso, član Katushe imao pet sekundi zaostatka. U ukupnom poretku Henao vodi sa osam sekundi prednosti pred sunarodnjakom Nairom Quintanom (Movistar), te deset sekundi prednosti pred Australcem Richieom Porteom (Team Sky).

LONDON - Bivšem vrataru engleske nogometne reprezentacije Paulu Robinsonu (33) otkriven je ugrušak krvi u plućima zbog čega će pauzirati najmanje šest mjeseci. Vrataru engleskog drugoligaša Blackburna ugrušak se pojavio uslijed komplikacija nastalih nakon operacije leđa prošlog tjedna. Robinson je zbog ozljede leđa izvan stroja od prosinca, a sasvim sigurno ove sezone više neće braniti. Robinson je član Roversa od 2008. godine, a prije toga branio je za Tottenham i Leeds United. Na vratima engleske reprezentacije sakupio je 41 nastup, a hrvatski navijači posebno ga pamte po velikom kiksu na Maksimiru. Robinson je bio na vratima 'Gordog Albiona' u jesen 2006. u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj kada su 'vatreni' slavili 2:0. Drugi pogodak skrivio je upravo Robinson koji je promašio loptu koju mu je vraćao Garyja Neville nakon čega je ušla u praznu mrežu.

ZAGREB - Nakon što je na početku svoje paraolimpijske karijere osvojila otvorena prvenstva Mađarske i Italije, hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović uspela se na sjajno drugo mjesto na svjetskoj ljestvici u kategoriji stojećih sa 1338 bodova. Paović je nastupila na Olimpijskim igrama u Pekingu, a 30. siječnja 2009. godine teško je stradala u prometnoj nesreći kada se u blizini Pariza prevrnuo klupski kombi. Uslijedila je dugotrajna rehabilitacija, a nakon četiri godine bez natjecanja, Paović je uspješno započela svoj put u paraolimpijskom sportu. Na Otvorenom prvenstvu Mađarske i Italije slavila je pritom pobijedivši prvih pet stolnotenisačica svijeta nakon čega je uslijedio veliki skok na svjetskoj ljestvici. "Nisam očekivala tako dobar start na početku svoje paraolimpijske karijere. Međutim morat ću proliti još mnogo znoja i truda kako bi ostvarila svoj cilj i nastupila na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016," kazala je Sandra.

Prvu poziciju na svjetskoj ljestvici zauzima Ruskinja Raisa Čebanika s 1371 bodom, a iza Sandre je Ukrajinka Julija Kljmenko s 1323 boda.

ZAGREB - Izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Donald MacLean okupio je veći dio kandidata za nastup na svjetskom prvenstvu Divizije IIA koje se od 14. do 20. travnja održava u Zagrebu. Andy Sertich i Kenneth MacAulay, te ljubimci Doma sportova – John Hećimović i Joel Prpic trebali bi u Zagreb stići narednih dana, a do vikenda reprezentaciji će se priključiti i odlični napadač iz finske SM-lige Borna Rendulić. Samo pobjednik prolazi u viši rang natjecanja, Diviziju IB, a hrvatske 'oklopnike' na tom putu očekuje pet teških ispita - Australija, Španjolska, Srbija, Belgija i Island. Hrvatska ima novog izbornika Kanađana Donalda MacLeana koji je okupio reprezentaciju i krenuo s kratkim pripremama. "Moram priznati kako sam uzbuđen zbog prvenstva i veselim se izazovu", kazao je 36-godišnji MacLean kojem je ovo prvi posao kao glavni trener. "Pružila mi se prilika, ali jasno da osjećam i malo pritiska, tim više što reprezentacija prošle godine nije uspjela ostvariti željeni rezultat. Sada igramo kod kuće i očekuje se da budemo prvi, osvojimo turnir i naravno da to stvara određeni pritisak," dodao je Kanađanin.

Prvu utakmicu Hrvatska će imati 14. travnja protiv Australije, dan kasnije slijedi susret protiv Španjolske, 17. travnja je na rasporedu utakmica protiv Islanda, 19. travnja protiv Srbije, a 20. travnja protiv Belgije.

MADRID - Španjolski nogometni velikan Real Madrid pod istragom je Europske komisije jer je navodno primao nelagalnu pomoć državnih organa. Kako se navodi 'Kraljevski klub' je od gradskih vlasti Madrida 1988. u blizini stadiona Santiago Bernabeu dobio terene u okviru pomoći za izlazak iz dugova. Prema sporazumu s gradom na parcelama se mogu graditi komercijalni sadržaji kao i novi hotelski kompleks. Tereni 'Las Tablas' tada su procijenjeni na 421.000 eura, a 2011. njihova vrijednost je astronomski uvećana na 22,7 milijuna eura. Prošlog mjeseca i Valencija je optužena da je primala nelegalnu pomoć i to od jedne državne banke. Europska komisija istražuje i pet nizozemskih klubova među kojima je i PSV Eindhoven. "Europska komisija istražuje i analizira informacije kako je nekoliko klubova primalo državnu pomoć," kratko je potvrdio Antoine Colombani, glasnogovornik EK za pitanja tržišnog natjecanja.

Kako se navodi, prema članku 87 Sporazuma o Europskoj uniji zabranjena je državna pomoć klubovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙