FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usporen rast zapošljavanja u američkom privatnom sektoru - ADP

WASHINGTON, 3. travnja 2013. (Hina/AFP) - Američki privatni sektor otvorio je u ožujku 158.000 radnih mjesta, čime je tempo zapošljavanja oštro usporio u odnosu na veljaču, signalizirajući neujednačen oporavak tržišta rada, pokazalo je u srijedu izvješće privatne savjetodavne tvrtke ADP.

Podaci za ožujak lošiji su nego što se očekivalo dok su oni za veljaču revidirani naviše i sada pokazuju otvorenih 237 tisuća novih radnih mjesta, naprema početno procijenjenih 198.000.

Analitičari su u prosjeku u ožujku očekivali 197.000 novootvorenih radnih mjesta.

Podaci za ožujak također su daleko od prosjeka za prvo tromjesečje, koji je iznosio 191 tisuća novih radnih mjesta mjesečno, i najslabiji su od prošlogodišnjeg listopada.

Veliki uslužni sektor ponovo je prednjačio u zapošljavanju, s otvorenih 151 tisuću novih radnih mjesta. Nasuprot tome, u sektoru proizvodnje roba otvoreno je samo sedam tisuća novih radnih mjesta, najmanje u šest mjeseci. Još ih je manje - samo šest tisuća - otvoreno u prerađivačkoj industriji.

U građevinarstvu zapošljavanje je stagniralo, nakon što je u prva tri ovogodišnja mjeseca u prosjeku otvarano 29 tisuća novih radnih mjeta mjesečno.

"Stanje na tržištu rada i dalje se poboljšava, ali na mahove", zaključuje glavni ekonomist Moody's Analyticsa Mark Zandi.

Pozornost se sada okreće vladinom izvješću o zapošljavanju u ožujku koje će biti objavljeno u petak a očekuje se da će pokazati neto otvorenih 192 tisuće novih radnih mjesta u SAD-u, uz nepromijenjenu stopu nezaposlenosti od 7,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙