FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak uzleta?

NEW YORK, 7. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na nastavak uzleta cijena dionica, dan nakon što je Dow Jones indeks drugi dan zaredom dosegnuo povijesno najvišu razinu.

Terminski Dow Jones oko 14,30 bio je u plusu 26 bodova, tehnološki Nasdaq 3,5 bodova, a S&P 500 1 bod.

Dow Jones indeks u srijedu je dosegnuo novu povijesno najvišu razinu. Istodobno, S&P 500 indeks svega 1,5 posto udaljen od svog povijesnog maksimuma.

Jačanje američkog gospodarstva i labava monetarna politika vodećih središnjih banaka u svijetu ove je godine potaknula snažan rast cijena dionica. I dok neki analitičari očekuju da će tržište biti korigirano s trenutnih visokih razina, dosad je svaka korekcija bila kratkoga vijeka, jer investitori traže prilike za kupnje.

„Čini se da je pozitivno ozračje promijenilo stav investitora, pa umjesto unovčavanja dobiti sada su skloni ulagati kako ne bi propustili vlak“, ističe Art Hogan, izvršni direktor u investicijskom društvu Lazard Capital Markets.

Tijekom dana očekuje se objava podatka o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je

broj nezaposlenih protekloga tjedna neznatno porastao, na 355.000.

Ipak, ključni podatak s tržišta rada bit će objavljen u petak, kada će američko ministarstvo rada objaviti izvješće o zaposlenosti u veljači.

Na europskim burzama danas su najvažniji indeksi tek blago ojačali i kreću se oko najviših razina u više godina. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,16 posto, frankfurtski DAX 0,22 posto, a pariški CAC 0,48 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙