FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Učenici iz Srijemske Mitrovice u posjetu Zagrebu

ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević danas je u palači Dvercu primila 42 učenika osnovnih i srednjih škola iz Srijemske Mitrovice koji slušaju predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture.

U sklopu projekta "Upoznaj Domovinu" učenici iz Srijemske Mitrovice upoznat će se s hrvatskom književnošću, kulturom, etnologijom, zemljopisom i povijesti i obići hrvatske gradove, a u Zagrebu su boravili od 25. ožujka do danas.

Zagrebački gradonačelnik i grad Zagreb već tri godine djeci iz Srijemske Mitrovice omogućuju posjet Zagrebu, rekla je Pavičić-Vukičević i dodala da se učenici svake godine upoznaju sa znamenitostima glavnoga grada te da mogu vidjeti sve ono što su u školi učili o kulturi, umjetnosti i povijesti Hrvatske.

"Hrvatska gradi prijateljske odnose sa svim susjednim zemljama, i to ćemo raditi i ubuduće, a iznimno je važno da postoji suradnja na očuvanju hrvatske nacionalne zajednice izvan Hrvatske", rekla je učenicima koji su razgledali palaču Dverce.

Gradu Zagrebu su na pomoći projektima Hrvatskoga nacionalnog vijeća i hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Republici Srbiji zahvalili i profesor hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture iz Srijemske Mitrovice Dario Španović te predsjednik mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini za Srijem Mario Vrselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙