FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje u aferi Rubygate obustavljeno, sljedeća rasprava 22. travnja

RIM, 25. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Milanski sud je priopćio u ponedjeljak da obustavlja suđenje u predmetu Rubygate dok se Vrhovni sud ne očituje o zahtjevu za izuzeće koji je podnijela obrana Silvija Berlusconija, zakazavši sljedeću raspravu za 22. travnja.

Tri sutkinje u sudskom postupku nazvanom Rubygate u kojemu je Il Cavaliere (76) optužen za korištenje usluga maloljetne prostitutke i za zlouporabu ovlasti, odlučio je pričekati da se najviši kazneni sud očituje o zahtjevu za izuzeće jedne sutkinje.

Obrana bivšeg talijanskog premijera podnijela je taj zahtjev Vrhovnom sudu u dvama postupcima za koje traži da se iz Milana prenesu u Bresciu: Rubygate i drugostupanjsko suđenje u predmetu Mediaset za poreznu prijevaru. Sud će ih proučiti 18. travnja.

Berlusconijevi odvjetnici pozivaju se, na temelju zakona koji je 2003. donijela tadašnja Berlusconijeva vlada, na "zakonitu sumnju" da je nekoliko milanskih sudaca "stvorilo neprijateljsko ozračje" prema njihovu klijentu.

Milanski sud je još prošlog tjedna prihvatio argumente obrane i završetak čitanja optužnice u predmetu Rubygate je odgodio za tjedan dana, za 25. ožujka, zbog obveza talijanskog medijskog magnata, vođe desnice, u parlamentu. To je treća odgoda suđenja koja se ranije obrazlagala upalom oka i oscilacijama krvnog tlaka kod Berlusconija.

U tom suđenju koje je počelo u travnju 2011. Berlusconi je optužen da je između siječnja i svibnja 2010. desetak puta platio seksualne usluge mlade, tada malodobne, Marokanke Karime El Mahroug poznate kao "Ruby srcolomka", što se u Italiji kažnjava zatvorskom kaznom.

Berlusconi bi mogao dobiti tri godine zatvora za prostituiranje s malodobnicom i dvanaest godina za zlouporabu ovlasti jer je usto optužen da je činio pritisak na milansku policiju kako bi oslobodila Ruby koja je u svibnju 2010. završila u pritvoru zbog krađe.

I Berlusconi i Karima El Mahroug su tvrdili da nisu imali spolne odnose.

Il Cavaliere je već osuđivan na sudovima prvog i drugog stupnja, ali je uvijek bio pušten na slobodu ili se koristio zastarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙