FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi na listi HČSP-a - euroskeptik

ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatska čista stranka prava (HČSP) predala je danas svoju listu kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu u Državno izborno povjerenstvo (DIP), a prvi na listi Tomislav Sunić, simpatizer HČSP-a, rekao je da je veliki euroskeptik te poručio da bi u fokus interesa trebalo staviti nove mehanizme za EU stabilnost o čemu se u hrvatskim medijima uopće ne diskutira.

"Veliki sam euroskeptik i još više od toga", izjavio je Sunić novinarima nakon predaje liste te dodao da želi skrenuti pozornost budućim hrvatskim predstavnicima u EU da glavni prioritet njima pa i njemu "ako gore zaluta" treba biti mehanizam vezan uz EU stabilnost. O tome se, napomenuo je, u hrvatskim medijima uopće ne diskutira, za razliku od medija u inozemstvu.

"To za Hrvatsku znači odricanje od naših 'reliquiae reliquiarum', odricanje od našeg suvereniteta jer", dodaje Sunić, suverenitet Hrvatske, po novom zakoniku i novim uredbama Europskog mehanizma za stabilnost, kao i cijela odgovornost, ne samo financijska politika nego i vanjska politika, prelazi u ruke guvernera. Naveo je da im je jedan od prvih i osnovnih zadataka da se više govori o toj, kako navodi, silnoj oligarhiji, financijskoj bankorakciji i 'banksterima'.

"Žao mi je reći, ali hrvatski suverenitet više ne leži u Banskim dvorima i u Hrvatskom saboru nego sve više u Bruxellesu i Luksemburgu", zaključio je Sunić.

Listu je ranije predala i Autohtona Hrvatska seljačka stranka, a svoju listu zajednički su predali i Naša stranka i Nova srpska stranka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙