FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić ne vjeruje da se ravnatelj pulske Opće bolnice vodio političkim motivima

PULA, 5. ožujka 2013.(Hina) - Pulski gradonačelnik i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je danas, komentirajući na pitanje novinara smjenu SDP-ove gradske vijećnice Ornele Grujić-Cukon s dužnosti voditeljice Službe za financijsko upravljanje i kontrolu pulske Opće bolnice dan nakon što se na sjednici Gradskog vijeća kritički osvrnula o stanju u bolnici, kako ne vjeruje da se ravnatelj bolnice u tom slučaju vodio političkim motivima.

"Nespretno je izabran taj trenutak premda je i sam ravnatelj bolnice izjavio kako smjena nema nikakve veze sa sjednicom Gradskog vijeća. Da sam ja o tome odlučivao, ne bih na taj način postupio jer je nespretno izabran taj trenutak", rekao je danas na redovitoj konferenciji za novinare Miletić i dodao kako ne vjeruje da se ravnatelj bolnice vodio bilo kakvim političkim motivima u vezi s kadroviranjem unutar ustanove kojom upravlja.

"Mislim da se to sve skupa politizira, a tome doprinosi činjenica da će se za manje od 80 dana održati lokalni izbori", ocijenio je Miletić i istaknuo kako - kad se govori o zaposlenicima - "treba razmišljati isključivo o stručnosti kadrova".

U vezi sa slučajem kupoprodaje atraktivnog zemljišta u Balama, u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju navodno uključen i IDS-ov ministar turizma Veljko Ostojić, Miletić je rekao da bi Državno odvjetništvo, koje je već provodilo izvide, "već sankcioniralo eventulne nezakonitosti".

"Mislim da u jednoj uređenoj državi najprije treba nekome dokazati krivnju, a tek ga nakon toga optužiti. Kod nas se, nažalost, često događa suprotno i čovjeka se osudi prije nego što se bilo kakav postupak pokrene protiv njega", rekao je Boris Miletić.

Ustvrdivši kako je svatko odgovoran za svoje postupke, istaknuo je da je njegova imovinska kartica danas ista kao i prvoga dana kad je preuzeo dužnost gradonačelnika.

"Nažalost, u cijeloj toj priči pokušava se IDS maksimalno ocrniti prije lokalnih izbora, a određene se državne službe i mediji koriste za tu svrhu", poručio je Miletić.

Rekao je i da IDS ne namjerava povući ministra Ostojića iz vlade s obzirom na to da je riječ o ministru kojeg je javnost najbolje ocijenila i koji "izvrsno radi svoj posao".

Na pitanje novinara smatra li da SDP utječe na uređivačku politiku HTV-a, Miletić je odgovorio kako to ne tvrdi, ali je "svjestan činjenice kako se na toj televiziji u posljednje vrijeme pokušava ocrniti IDS 70 dana prije lokalnih izbora".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙