FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grbin: jedanke su retorike Jakovčića i Karamarka

PULA, 16. veljače 2013.(Hina) - Na lokalne izbore u Puli zajednički će izaći SDP, HSU, HSLS i SDSS, najavili su predstavnici te koalicije na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su predstavnici SDP-a oštro kritizirali aktualnu IDS-ovu vlast u Pulu i Istri i izrazili zadovoljstvo što imaju potporu u nastojanju da je promijene.

Saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin je ocijenio da su jednake retorike predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. "Jakovčić je nedavno usporedio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s Tuđmanom, a ja ću danas njega usporediti s Karamarkom jer ako se zamijene riječi Hrvatska i Istra njihove retorike i govori su jednaki," poručio je Peđa Grbin.

Nedavno je Jakovčić izjavio kako "IDS ima povijesno pravo na Istru", rekao je Grbin dodajući kako nije prvi put da vodstvo IDS-a poseže za takvim riječima. "S ovog mjesta poručujem mu da nitko nema povijesno pravo na Istru. Nadali smo se da su ta vremena ostala u devedesetim godinama i da su prestala odlaskom Franje Tuđmana s političke scene. Ali ta se vremena danas ponavljaju, u Istri u riječima Jakovčića a u Hrvatskoj u riječima Karamarka", kazao je.

Grbin je rekao kako će SDP-ove predizborne aktivnosti biti isključivo usmjerene na prezentaciju gospodarskog i drugih programa.

Povjerenik gradske organizacije SDP-a Pule Danijel Ferić je izrazio zadovoljstvo što sve više političkih stranaka i udruga podupiru SDP u nastojanjima za promjenu vlasti u Puli i Istri.

Izjave vodstva IDS-a na proslavi 23. obljetnice osnutka stranke poput, rekao je, onih "kako je IDS danas Istri potrebniji nego ikad" i "kako je na djelu destabilizacije Istre", prešle su granice dobrog ukusa.

"Kao rođeni Puljanin poručujem vrhu IDS-a i Jakovčićevim plaćenicima da me sram ovakvog župana. IDS je danas potreban ne Istri već pojedincima u Istri za gomilanje osobne imovine, za osvajanje pozicija, za dijeljenje sinekura i za zapošljavanje podobnih," kazao je Ferić. Dodao je kako je sramotno na koje sve načine pojedinci u vrhu IDS-a obmanjuju javnost trošeći pritom u Istri, kako je rekao, "milijune javnog novca s kojima plaćaju PR agencije da bi glancali vlastiti lik i djelo".

"Naprosto je nevjerojatna količina bahatosti i arogancije koje se manifestiraju kroz istupe najdražeg vođe, najdražeg kandidata za župana i potpredsjednika stranke", zaključio je Danijel Ferić poručivši kako je "došlo vrijeme da se kaže dosta jednoumlju koje provodi vrh IDS-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙