FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Flego: o nasilju nad ženama ne smije se šutjeti

PULA, 4. ožujka 2013.(Hina) - IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego izjavio je danas u Puli kako se o nasilju nad ženama ne smije šutjeti te da "smještaj žena u ustanovu mora biti posljednji korak".

"Treba više senzibilizirati javnost o problemu nasilja nad ženama, ali istodobno raditi i na prevenciji", rekao je novinarima Flego nakon posjeta sigurnoj kući "Istra" u Puli. Dodao je kako će učiniti sve i lobirati kod gradonačelnika i načelnika u Istri kako bi zajednički osmislili stabilno financiranje tako vrijedne ustanove kako njezin rad ne bi bio doveden u pitanje.

Predstavnica sigurne kuće Jadranka Černjul izvijestila ga je tijekom razgovora o teškome financijskom stanju te ustanove, zbog čega je njezin rad doveden u pitanje.

Po riječima Valtera Flege, kako bi se smanjio broj štićenica, iznimno je važna prevencija nasilja nad ženama edukacijom i osvješćivanjem javnosti o toj problematici. Nažalost, smatra on, upravo ekonomska kriza potiče nasilje u obiteljima.

Sigurna kuća "Istra" djeluje na području Istarske županije od 2003. godine i ima tri skloništa s 25 postelja.

Osim psihološke i pravne pomoći koju nudi ženama, veliki dio njezine aktivnosti usmjeren je upravo na edukaciju srednjoškolaca i prevenciju nasilja nad ženama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙