FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pristiglo 109 prijedloga za dodjelu Nagrade grada Zagreba

ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Na javni natječaj za Nagradu grada Zagreba, koja je dodjeljuje na Dan grada svake godine za najviše zasluge i postignute rezultate, pristiglo je 109 prijedloga, a najviše se može dodijeliti 15 nagrada, izvijestio je danas na sjednici Odbora Gradske skupštine za javna priznanja predsjednik tog odbora i Gradske skupštine Davor Bernardić.

"Kao i svake godine, pristigao je veliki broj prijedloga te će stručne radne skupine po područjima odlučivati o tome koje su osobe i koje su institucije najviše zadužile grad Zagreb, od svih 109 pristiglih prijedloga. Vjerujem da će, kao i svake godine, 15-ak prijedloga za Nagradu grada Zagreba biti iznimno kvalitetno i da su to ljudi stvarno koji su dali sebe u život ovoga grada", istaknuo je Bernardić. Ove je godine iz gospodarstva, nažalost, pristiglo samo pet prijedloga, što samo pokazuje u kojem su stanju Hrvatska i zagrebačko gospodarstvo, s čime, kako je rekao, "definitivno ne možemo biti zadovoljni".

Iz područja znanosti pristiglo je 15 prijedloga, gospodarstva i tehnološkog razvoja te odgoja i obrazovanja po pet, zdravstva, ljudskih prava, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti i branitelja 11, književnosti i publicistike 12, glazbe 10, kazališta, filma i urbane kulture 18, arhitekture, muzejske i likovne djelatnosti 11 i sporta 10. U skupinu nerazvrstanih pristiglo je 12 prijedloga.

Na sjednici je osnovano i devet stručnih radnih skupina, a imenovani su voditelji i članovi koji će razmotriti pristigle prijedloge te obrazloženo mišljenje dostaviti Odboru koji će nakon toga prijedloge za dodjelu Nagrade grada Zagreba uputiti Gradskoj skupštini na donošenje. U jednoj se godini može dodijeliti najviše 15 nagrada.

Nagrada grada Zagreba dodijelit će se se tradicionalno na Dan grada, 31. svibnja. Fizičke osobe dobit će priznanje i 50.000 kuna, a ako se dodjeljuje radnoj skupini, tada svakom njezinu članu pripada jednak dio svote. Trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama Nagrada grada Zagreba dodjeljuje se u obliku priznanja i plakete s povijesnim grbom grada.

Umjesto deset stručnih radnih skupina, osnovano je njih devet jer je za gospodarstvo i tehnološki razvoj pristiglo samo pet prijedloga pa su zajedno s nerazvrstanima spojeni u jednu skupinu - gospodarstvo i ostalo.

Na sjednici Odbora Gradske skupštine za javna priznanja jednoglasno su prihvaćeni i prijedlozi o prihvaćanju pokroviteljstva nad XVI. susretima za Rudija (pilot HRZ-a Rudolf Perešin), 16. memorijalnim malonogometnim turnirom u počast poginulim hrvatskim braniteljima Voltina naselja, I. regionalnim kongresom studenata socijalnog rada, III. regionalnim forumom o urbanoj sigurnosti - "Stop grafiti" te sudjelovanje KUD-a "Vedar osmijeh", SKUD-a "I.G. Kovačić" i KUD-a "Žumberčani" na Proljeću 2013. u Češkim Budejovicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙