FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko akademija u zagrebačkom ZOO-u

ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Zagrebački Zoološki vrt će u srijedu, 6. ožujka, početi s upisima u Eko akademiju - edukativni program za učenike od 2. do 6. razreda u kojem će, tijekom uskrsnih praznika, moći svladati osnove ekologije.

Eko akademija će se u zagrebačkom ZOO-u održavati svakodnevno od 23. do 29. ožujka u dva termina - između 8 i 14 te 12 i 18 sati. Kroz šestosatni program djeca će, kako navodi zagrebački ZOO u priopćenju, na zanimljiv i zabavan način učiti o ekologiji – znanosti koja nam je svakim danom sve prisutnija u životu.

S tim i drugim ekološkim pojmovima mališane će upoznati edukatori Zoološkog vrta. Pojasnit će im i važno ekološko pravilo 5R koje obuhvaća pojmove "promisliti, smanjiti, iskoristiti, popraviti i reciklirati". Kroz zabavne radionice djeca će naučiti kako to pravilo primjenjivati u svakodnevici. Primjerice, doznat će kako izraditi eko pesticid, što se sve može reciklirati te koliko se odgovornim življenjem može utjecati na biološku raznolikost.

Kako se proučava i istražuje životinjski svijet, školarci će doživjeti iz perspektive ornitologa. Vidjet će, među ostalim, kako se ptice prstenuju, promatraju na nebu te po čemu ih se sve razlikuje.

Što znači da je neka životinja ugrožena te zašto su neke ugroženije od drugih, polaznici Eko akademije saznat će upoznajući stanovnike Zoološkog vrta poput crvene pande, čupavouhog lemura, patuljastog vodenkonja, molučkog kakadua i kineskog leoparda.

Svaka skupina Eko akademije može imati do 24 polaznika, a na njezinu su čelu po dva edukatora. Uz potreban pribor i radni materijal djeci su osigurani užina, piće te suveniri za uspomenu iz Zoološkog vrta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙