FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

11. veljače - Dan europskog broja 112

ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) obilježila je danas 11. veljače - Dan europskog broja 112.

Jedinstveni broj 112 uveden je u Republici Hrvatskoj 11. veljače 2005., čime se Hrvatska pridružila europskom projektu dojave nesreća i potreba za djelovanjem hitnih služba na jedinstveni broj 112.

Broj 112 stekao je povjerenje hrvatskih građana i turista koji dolaze u Hrvatsku, o čemu svjedoči 3.008.445 poziva na broj 112 godine 2012., od kojih je 7486 bilo na stranim jezicima, ističu u DUZS-u.

Dan europskog broja 112 DUZS je obilježio prigodnim programom za djecu te uručivanjem zahvalnica i pohvalnica pojedincima i institucijama za doprinos razvoju sustava 112 u Republici Hrvatskoj.

Ujutro su djeca nižih razreda zagrebačke Osnovne škole Julija Klovića posjetila Županijski centar 112 Zagreb i Državni centar zaštite i spašavanja, gdje im je predstavljen rad tih centara. Nakon toga održana je kratka edukacija učenika o opasnostima kojima mogu biti izloženi u domu, školi ili na ulici, o ulozi žurnih služba (vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS) te kako ispravno postupiti u tim slučajevima. Edukaciju su provodili djelatnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb u nazočnosti vatrogasca i pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Dan europskog broja 112 DUZS je obilježio i na Trgu kralja Tomislava, gdje su njegovi djelatnici građanima dijelili promidžbeni materijal i informirali ih o radu Centra 112 i korištenju tog broja.

Svi područni uredi DUZS-a u svojim su županijskim središtima organizirali prigodne radne i svečane aktivnosti kojima se potiče suradnja sa žurnim službama te promiču vrijedosti sustava zaštite i spašavanja utemeljenog na broju 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙