FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija: za rad osam Društava Crvenog križa milijun kuna

ZAGREB, 31. siječnja 2013. (Hina) - Zagrebačka županija sufinancirat će rad županijskih Društva Crvenog križa u ovoj godini s milijun kuna, iznos je namijenjen za rad osam Društava, a sredstva će se koristiti za organiziranje i osposobljavanje volontera, provođenje programa iz zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te edukaciju ekipa za djelovanje u katastrofama.

Iz Ureda župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića priopćeno je danas i da će Županija za monitoring kvalitete vode za piće na području županije u ovoj godini, koju vrši Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, izdvojiti 561.105 kuna.

Za pomoć u radu savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji Zagrebačka županija će u ovoj godini izdvojiti 330.000 kuna, a pri tome će se 250.000 kuna dodijeliti "Autonomnoj ženskoj kući Zagreb", a 80.000 kuna dobit će "Ženska pomoć sada – SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja".

Zagrebačka županija omogućit će u ovoj godini i liječenje 30 bolesnika sa svog područja oboljelih od psorijaze, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju "Naftalan" u Ivanić-Gradu, pa će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna. Naime, kako se navodi u priopćenju, prema postojećim zakonskim propisima, bolesnici oboljeli od vulgarne psorijaze ne mogu se liječiti u Specijalnoj bolnici "Naftalan" na teret HZZO-a. Troškovi 14 dana liječenja, što se smatra optimalnim brojem dana, iznose 4.852 kuna za jednog pacijenta.

Liječenje medicinskom rehabilitacijom u "Naftalanu" osigurat će se i za 26 branitelja s područja županije, a za tu namjenu Zagrebačka županija je u ovoj godini osigurala 100.000 kuna.

Kao i u protekloj godini, Zagrebačka županija će i ove godine financirati provođenje preventivnog Programa ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože primjenom dermatoskopa. Za tu svrhu osigurat će 100.000 kuna, a program će provoditi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Naftalan" u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙