FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

ZAGREB, 10. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 16 sati:

KRAŠIĆ - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Krašiću kako postoji velika šansa da će glavni rizničar HDZ-a biti Damir Mihanović, bivši član uprave Croatia osiguranja koji je napustio HDZ nakon što je prvi javno progovorio o aferi Fimi media. HDZ će u iduća dva ili tri tjedna HDZ objaviti svoj gospodarski program te predstaviti kandidata za gradonačelnika Zagreba, rekao je Karamarko nakon mise koju je u povodu blagdana blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću služio mons. Juraj Batelja. Na dodatno pitanje ima li HDZ kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Karamarko je odgovorio da ima, ali da se oko tog pitanja "pomalo stvara histerija", a da je HDZ-u dovoljno mjesec i pol dana kampanje. Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić najavio je službenu objavu kandidata za 9. ožujka na izvještajnom saboru HDZ-a nakon čega će, smatra, stranka imati dovoljno vremena za promociju kandidata i kampanju. Nakon što je jučer Milan Kovač, novi predsjednik Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" pozvao natrag u stranku članove koji su otišli ili izbačeni, Karamarko je rekao da će o njihovu povratku odlučivati Časni sud stranke. "Ne, nikoga ja ne pozivam, postoji Časni sud koji će o svemu odlučiti", odgovorio je Karamarko na pitanje poziva li i on bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića natrag u stranku, kao što je to jučer učinio Milan Kovač. Komentirajući bivšeg predsjednika zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimira Golema, koji je ovih dana napustio stranku, da je HDZ sam sebi svrha, Karamarko je rekao je da su to izjave izazvane frustracijama zbog gubitka izbora.

OSIJEK - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić danas je kao neistinite odbacio medijske napise te tvrdnje čelnika osječkog HDZ-a kako je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Josip Vrbošić iskoristio svoj prelazak u HDSSB da bi u osječkoj gradskoj tvrtki "Vodovod" zaposlio nekoliko članova svoje obitelji. Na izvanrednoj konferenciji za novinare Šišljagić je takve tvrdnje nazvao medijskom hajkom, uvredama i izmišljotinama. Reagirajući na današnju konferenciju za novinare osječkoga HDZ-a, kazao je kako bi oni koji danas spominju "čist obraz" trebali razmotriti djelovanje svoje političke stranke i "činjenicu da su u dva mandata upropastili Hrvatsku". Vrbošić je ustvrdio kako je točno da je njegova snaha prošle godine zaposlena u "Vodovodu", kada je još bio član HSLS-a, i da tada to nikome nije smetalo, ali danas smeta. Odbacio je tvrdnje da je njegov sin radio u Vododvodu. Za brata Branka, koji je zaposlen u Vodovodu, rekao je da ima dugogodišnje novinarsko i glasnogovorničko iskustvo u tvrtki "Belišće" te da mu nije mogao reći da ne smije ići raditi u Vodovod samo zato što mu je brat. Vrbošić je kazao da je nakon osnivanja HDSSSB-a u programu našao dosta dodirnih točaka sa svojim političkim stavovima, te da je prelazak u tu stranku njegov osobni, ničim uvjetovan izbor, jer nikome nije ništa dužan.

RIJEKA - Dvadesetogodišnji mladić uhićen je jutros u Rijeci nakon što je po pultu kioska udarao glavom prodavačice koja mu je odbila dati novac, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. On je oko 7 sati u kiosku "iNovina" u Ulici Blaža Polića tražio od 52-godišnjakinje novac, ali ga je ona odbila pa ju je povukao za kosu i dvaput glavom udario po pultu kioska. Slučaj je primijetio prolaznik i prijavio policiji koja je ubrzo uhitila nasilnika. Po prvim informacijama, prodavačica nije teže ozlijeđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙