FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - HSP dr. Ante Stračević uputio je jučer pismo potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, koji su osnovali hrvatski branitelji, bivši logoraši, ratni invalidi i stradalnici Domovinskog rata, nezadovoljni najavom uvođenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu upotrebu na vukovarskom području. Dajemo punu potporu osnivanju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, njihovu proglasu i aktivnostima koje provode u svrhu zaustavljanja nasilnog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, kao i održavanju mirnoga prosvjeda, najavljenog za 2. veljače u Vukovaru, stoji u pismu. Kako najavljuju, na mirni prosvjed odazvat će se deseci autobusa njihovih članova iz cijele Hrvatske, brojno članstvo i dužnosnici s područja Slavonije i Baranje, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

ČAKOVEC - Kandidat Hrvatskih labursta – stranke rada za međimurskog župana na predstojećim lokalnim izborima bit će novinar Marijan Belčić. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u čakovečkom Domu sindikata Belčić je govorio o razlozima zašto je prihvatio kandidaturu. Rekao je kako više od tri desetljeća prati politku, radi i živi uz nju, ali da ne vidi nikakve promjene. Vrijeme je da netko učini nešto konkretno za boljitak cijele zajednice, kazao je Belčić. Naglasio je da u politiku ulazi kao nestranački kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada te da je o svojoj kandidaturi tražio mišljenje Hrvatskog novinarskog društva koje ga je, kako kaže, podržalo u njegovim nastojanjima. Program stranke na lokalnim izborima bit će jednostavan, svodit će se na poboljšanje uvjeta života svih građana, rekao je.

ZAGREB - Priručnik "Teologija sakramenata. 'Gorući grm' sakramentalne milosti" Nike Ikića, zbornika radova "Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka" u povodu 70 godina života i 32 godine profesorskoga rada na KBF-u u Sarajevu profesora Bože Odobašića i hrvatski prijevod "Znanstveni uvoda u Bibliju", urednika Raymonda E. Browna – Josepha A. Fitzmyera – Rolanda E. Murphya predstavljeni su sinoć u Zagrebu. O knjigama su govorili teolog Anton Tamarut, recenzent Nikola Hohnjec, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu (KBF) Darko Tepert, Božo Odobašić, u ime nakladnika Stjepan Pogačići autori. Knjige su objavljene u suizdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i zagrebačkoga Glasa Koncila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙