FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede poručilo je danas kako, zbog sumnje u povećane količine aflatoksina u nekim Dukatovim i Vindijinim pakiranjima mlijeka, nema nikakvog razloga za paniku, jer bi trebalo konzumirati ogromne količine proizvoda da bi te koncentracije imale bilo kakav učinak na ljudski organizam. Zbog sumnje u aflatoksin, postojeći uzorci mlijeka poslani su na orijentacijsku analizu u Hrvatski veterinarski institut, a pozitivan uzorak poslan je na potvrdnu analizu u Beč. U izjavi za medije pomoćnica ministra poljoprivrede Mirjana Mataušić-Pišl danas je odbacila sva nagađanja da je riječ o uvoznom mlijeku, te navela da je i kukuruz kojim je hranjena stoka bio domaći. Jučer je iz Ministarstva naloženo povlačenje iz prodaje Vindijinog trajnog mlijeka, 2,8% m.m., u pakiranju 1 l, s rokom valjanosti 03.07.2013., te UHT (homogenizirano i sterilizirano) mlijeka, 2,8% m.m., u pakiranju od 1 l, s rokom valjanosti 24. i 31.05.2013. Također, povlači se i Dukatovo trajno mlijeko 2,8% m.m., u pakiranju 0,5 l, s rokom valjanosti 24.06.2013., te trajno mlijeko "Lagano jutro", 2,8% m.m., u pakiranju od 1l, s rokom valjanosti 25.04.2013. Potrošačima se predlaže da obrate pažnju na rokove valjanosti navedenih proizvoda, te da iste ne koriste.

ZAGREB - Za predsjednika Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" danas je izabran Milan Kovač i on je tom prigodom pozvao sve one koji su iz bilo kojeg razloga otišli ili su protjerani iz HDZ-a da se vrate u stranku. Za Kovača je na izbornoj konvenciji glasovalo 265 od 364 izaslanika, a njegov protukandidat Ivica Jurjević dobio je 99 glasova. Zahvalivši se na izboru, Kovač je pozvao sve one koji su iz bilo kojeg razloga otišli ili su protjerani iz HDZ-a da se vrate u stranku te naglasio kako se to posebice odnosi na utemeljitelje HDZ-a koji su "savjest i sol stranke". Kovač je u završnom obraćanju izaslanicima rekao kako očekuje dobre rezultate HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima i da na parlamentarnim osvoji dvije trećine mandata u Hrvatskom saboru, kao što je to bilo i 1990. Na novinarsko pitanje očekuje li dobru suradnju s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, s obzirom na to da je po funkciji predsjednika Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a i član Predsjedništva stranke, Kovač je odgovorio da predsjednik Karamarko i Predsjedništvo stranke imaju punu potporu tog Kluba.

ZAGREB - Sindikat hrvatskoga vozača (SHV) smatra da su 133 otkaza u Perutnini Ptuj - Pipo d.o.o. izravno vezana uz činjenicu da će koncern Agrokor 1. travnja ove godine preuzeti kompletnu distribuciju robe na području Republike Hrvatske, a u Sindikatu su uvjereni i da je 139 otkaza u dioničkom društvu Dukat povezano s početkom te nove djelatnosti Agrokora. Povodom otkaza u Perutnini danas je u središtu SHV-a u Zagrebu održana konferencija za novinare o temi "272 otkaza" na kojoj je predsjednik toga sindikata Miljenko Gočin izjavio kako će "1. travnja, kada Agrokor preuzme logistiku, biti jasno koju će još distribuciju Agrokor preuzeti ". Kako je rečeno, za Sindikat je opasna situacija u kojoj se vozače u dioničkom društvu Dukat navodi na to da uđu u poduzetničke vode i upuštaju se u posao distribucije u trenutku kada se ni Dukat nije u stanju nositi s Agrokorom. Ipak, za Sindikat je dobra okolnost što su za spomenutu situaciju saznali prije nego što su se vozači upustili u tu poslovnu avanturu, u koju su vozače, rečeno je, "planirali uvući iz Dukata kako bi riješili svoj problem s polovnim teretnim vozilima".

SISAK - U požaru obiteljske drvene kuće u selu Gornjoj Stupnici kod Dvora poginula je danas 85-godišnja žena, izvijestila je večeras PU sisačko-moslavačka. Požar, koji je buknuo jutros oko 7,30 sati, prouzročio je štednjak na kruto gorivo, od kojega je zapaljena drvena građa kuće, utvrđeno je očevidom. Vatra je zahvatila krovište i unutrašnjost kuće u kojoj se nalazila 85-godišnja vlasnica, koja je smrtno stradala. Nakon dojave o požaru, na mjesto događaja jutros su poslani vatrogasci. Požar je lokaliziran, a potom i ugašen, nakon čega je obavljen i očevid, o čemu će izvješće biti proslijeđeno Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙