FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušić potiče projekt Pedeset plus za nezaposlene

DUBROVNIK, 29. siječnja 2013. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić sastao se danas s poticajnim pružateljima usluga koji su se prijavili za sudjelovanje u projektu Pedeset plus namijenjenom zapošljavanju starijih od 50 godina.

Projekt Pedeset plus provode Dubrovačka razvojna agencija, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured iz Dubrovnika i Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo grada Dubrovnika, a svrha mu je povezati nezaposlene osobe u dobi iznad 50 godina i umirovljenike s niskim primanjima s tražiteljima usluga.

Usluge koje su obuhvaćene tim projektom su njega starih i nemoćnih osoba, čuvanje djece, pomoć u kućanstvu i kupnja namirnica, a otvoren je i za druge vrste usluga.

Govoreći o projektu Pedeset plus, gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako je u njegovoj prvoj fazi otvoren besplatni info-telefon pri Dubrovačkoj razvojnoj agenciji kako bi se prikupili podatci o zainteresiranim pružateljima i tražiteljima usluga.

Uz pomoć Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda iz Dubrovnika prikupljene su informacije o mogućim korisnicima projekta te o otvaranju agencije za posredovanje u zapošljavanju, što slijedi u sklopu programa Pedeset plus.

U drugoj fazi HZZO će sa zainteresiranim pružateljima usluga provesti selekcijski postupak kako bi se utvrdilo koju vrstu posla mogu obavljati te će, uz pomoć grada, provesti edukaciju za njegovatelje i dadilje s obzirom na skoro donošenje zakona o dadiljama. Usporedno s tim postupkom, grad Dubrovnik potaknut će osnutak agencije za posredovanje pri zapošljavanju osoba starijih od 50 godina te će financijski pomagati razvoj tog projekta dok se posredovanjem te agencije ne steknu uvjeti za njegovu samoodrživost.

Prva zapošljavanja planiraju se u ožujku i travnju ove godine, neposredno nakon osnutka te agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙