FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afričke snage u Maliju sada imaju 1000 vojnika

PARIZ, 21. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - U Maliju je sada 1000 vojnika iz zemalja zapadne Afrike i Čada i oni su temelj snaga za borbu protiv islamističkih pobunjenika u toj zemlji, rekao je glasnogovornik francuskih oružanih snaga u ponedjeljak.

Međunarodna misije potpore Maliju (AFISMA) koju vode afričke zemlje i koja bi u konačnici trebala imati nekoliko tisuća vojnika, trenutno raspolaže s 830 vojnika iz zapadnoafričkih država Toga, Benina, Nigera i Nigerije te 170 vojnika iz Čada.

Oni zajedno s 2150 francuskih vojnika pomažu malijskoj vojsci da zaustavi i potisne pobunjenike. Francuska je od početka zračne kampanje 11. siječnja izvršila 140 misija bombardiranja, rekao je Thierry Burkhard.

U ponedjeljak su francuske i malijske oklopne jedinice ušle u područja središnjeg Malija oko gradova Diabalyja, odnosno Doeuntze, a pobunjenici su se povukli. Nije došlo do borbi, po francuskom glasnogovorniku. U nedjelju navečer stigla je logistička pomoć SAD-a i teretni zrakoplovi europskih država, uključujući Britaniju, rekao je Burkhard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙