FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska oklopna vozila krenula iz Bamaka na sjever Malija

BAMAKO, 15. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Kolona francuskih oklopnih vozila izašla je iz glavnoga grada Malija Bamaka i vozi se na sjever, prema teritorijima pod nadzorom islamističkih pobunjenika, objavio je u utorak jedan predstavnik francuske vojske.

"Konvoj oklopnih danas popodne krenuo je na sjever", rekao je taj dužnosnik koji je zamolio da mu se ime ne objavi. Nije odao druge pojedinosti.

Riječ je o prvom takvom konvoju otkad je u petak počela francuska vojna operacija. Francuski je cilj zaustaviti kretanje saveza islamističkih skupina prema jugu, javlja Reuters.

Francuska će zaključiti svoju operaciju u Maliju i povući svoje snage iz te zapadnoafričke zemlje kada ona ponovno postane mirna i stabilna s čvrstim političkim sustavom, rekao je u utorak francuski predsjednik Francois Hollande.

Francuska je petog dana njene intervencije izvršila zračne udare na pobunjenike u nastojanju da pomogne vladi Malija da zaustavi napredovanje islamista prema jugu dok njeni regionalni afrički saveznici nastoje ubrzati slanje vojnika u Mali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙