FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MELBOURNE

Oba hrvatska predstavnika u kvalifikacijama za nastup na prvom ovogodišnjem teniskom "grand slam" turniru, Australian Openu, koji počinje u ponedjeljak u Melbourneu, Antonio Veić i Nikola Mektić ispali su već u 1. kolu.

Veića je sa 6-3, 6-7 (5), 6-4 nadigrao Čeh Jan Mertl, dok je Mektića sa 6-4, 6-2 svladao Turčin Marsel Ilhan.

U kvalifikacijama tenisačica Hrvatska ima samo jednu predstavnicu, Terezu Mrdežu koja će u 1. kolu u četvrtak igrati protiv Ruskinje Irine Hromačeve.

KINGSTON

Atletska superzvijezda Usain Bolt, koji je na olimpijskim igrama u Londonu obranio naslove na 100 m, 200 m i u štafeti 4x100 m, te Shelly-Ann Fraser Pryce koja je u Londonu osvojila zlatnu medalju na 100 m, proglašeni su najboljim atletičarima Jamajke.

Najboljim trenerom proglašen je Glen Mills, koji trenira Bolta koji je nakon primanja nagrade izjavio da želi u novoj 2013. godini srušiti još svjetskih rekorda.

"Ove godine sam si rekao da ću pokušati vidjeti mogu li srušiti još svjetskih rekorda. Jedan od mojih ciljeva je ići ispod 19 sekundi na 200m. Radit ću na tome da to ostvarim", izjavio je jamajčanski sprinter. Bolt je vlasnik svjetskih rekorda na 100 m (9.58) i na 200 m (19.19).

"Osvojio sam sve moguće naslove, ali ove godine na svjetskom prvenstvu želim obraniti onaj na 200 m. Nadam se da ću ove godine napraviti velike stvari", dodao je.

DORTMUND

Njemački nogometni prvak Borussia iz Dortmunda prvih će mjesec i pol dana proljetnog nastavka prvenstva biti bez svog standardnog stopera i srpskog reprezentativca Nevena Subotić (24) koji je na treningu u Španjolskoj zadobio ozljedu mišića lista.

Njemačko prvenstvo nastavlja se ovog vikenda nakon jednomjesečne zimske pauze, a sastav iz Dortmunda je trenutačno treći na ljestvici sa 12 bodova iza vodećeg Bayerna.

Sljedećeg mjeseca Borussiju očekuju i dva okršaja s ukrajinskim prvakom Šahtarom iz Donecka u osmini finala Lige prvaka.

NEW YORK

Američki biciklist Lance Armstrong prekinut će šutnju o doživotnoj zabrani bavljenja sportom koja je donesena zbog optužbi za sustavno dopingiranje u televizijskom interviewu kod Oprah Winfrey idući tjedan.

Interview koji će biti emitiran na Oprah Winfrey Network 17. siječnja, bit će njegov prvi nakon što mu je Američka antidopinška agencija (USADA) oduzela sedam naslova osvojenih na Tour de Franceu i zabranila mu je bavljenje natjecateljskim sportom.

U subotu je "New York Times" objavio da je 41-godišnji Armstrong povjerio svojim bliskim suradnicima i antidopinškim stručnjacima da razmišlja o priznavanju da se dopingirao.

"Times" je dodao kako se Armstrong nada da bi mu antidopinški dužnosnici nakon toga možda dopustili da se nastavi natjecati.

Međutim, nakon toga se oglasio Armstrongov odvjetnik Tim Herman koji je za "USA Today" rekao da nije bilo nikakvih kontakata s antidopinškim tijelima o priznanju.

Armstrong je do sada odbacivao sve optužbe da se dopingirao, a također nikada nije bio pozitivan na doping testu.

Izvješće USADA-e od 10. listopada navodi kako je Armstrong predvodio "najsofisticiraniji, profesionalni i uspješni doping program koji je ikada viđen u sportu" s korištenjem anaboličnih steroida, ljudskog hormona rasta, transfuzijakrvi i druge vrste dopinga.

LOS ANGELES

Houston Rocketsi nastavljaju brisati sjećanje na loš početak sezone nakon što su sinoć pobijedili Los Angeles Lakerse 125-112.

James Harden je zabio 31 koš uz devete asistencija i šest skokova za treću uzastopnu pobjedu Rocketsa. Chandler Parsons je dodao 20 pogodaka, a Jeremy Lin 19 uz šest skokova i pet asistencija za Houston (21-14), koji je pobijedio u sedam od zadnjih osam utakmica na domaćem terenu.

Lakersov Steve Nash (16 pogodaka) dosegnuo je brojku od 10.000 asistencija u karijeri u drugoj trećini utakmice, postavši tako peti igrač u povijesti NBA kojem je to uspjelo.

Metta World Peace je zabio 24 koša uz četiri ukradene lopte za Lakerse (15-19), kojima je ovo četvrti poraz zaredom. Kobe Bryant je utakmicu završio sa 20 koševa i sedam asistencija. L.A. je igrao bez ozlijeđenih Dwighta Howarda, Paua Gasola i Jordana Hilla.

Lakersi su uspijevali probiti obranu Rocketsa veći dio prve tri četvrtine stvorivši vodstvo od 78-73 manje od pet minuta prije kraja treće četvrtine. No čim su se igrači Houstona sabrali u obrani, prednost Los Angelesa je isparila. Nakon šest uzastopnih promašaja Lakersa, Rocketsi su napravili seriju od 21-4 za vodstvo od 94-82 nešto više od minutu prije kraja treće četvrtine.

Aktualni prvak NBA Miami Heat sinoć je poražen 87-77 od Indiana Pacersa, a zvijezda večeri nisu bili ni LeBron James ni Dwayne Wade, nego Paul George koji je oldučio utakmicu s 29 pogodaka i solidnom obranom protiv obje Miamijeve superzvijezde.

George je također upisao 11 skokova za svoj sedmi double-double ove sezone. Najveći dio utakmice igrao je obranu na Jamesu koji je zabio 22 koša, ali i izgubio sedam lopti. Obranu je igrao i na Wadu čiji učinak broji 23 koša u prvom poluvremenu, ali je onda u drugom zabio samo četiri. I George nije napravio prekršaj do 44. minute.

Ovo je osam uzastopna pobjeda Indiane koja je popravila svoj omjer pobjeda i poraza na 21-14. Miami je "pao" na 23-10, odnosno 7-7 u gostima. Pacersi su bili bolji u skoku od Heata 55-36 i bili su dominantniji sa 23-6 u pogocima iz drugog pokušaja zahvaljujući činjenici da su u napadu imali 22 skoka.

RIM

Nogometaši Lazija izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu na rimskom Olimpicu pobijedili Cataniju 3:0. Golove za 'nebesko-plave' zabili su Radu (30) i Hernanes (61, 90).

Lazio će u polufinalu 'Coppa Italia' igrati protiv pobjednika susreta Juventusa i Milana. U preostalim susretima četvrtfinala sastaju se Inter - Bologna, te Fiorentina - Roma.

AREQUIPA

Španjolski motociklist Joan Barreda Bort na Husqvarni i Nasser Al-Attiyah za upravljačem Buggyja pobjednici su četvrte etape relija Dakar, 289 kilometara dugačke dionice od Nazce do Arequipea u Peruu.

Barreda Bort je ciljem prošao prvi s više od osam minuta prednosti pred Francuzem Olivierom Painom na Yamahi, dok je njegov sunarodnjak David Casteu također na Yamahi imao 10:42 minute zaostatka. U ukupnom poretku vodi Pain ispred Casteua (+ 2:24) i Despresa (3:09)

Kod automobilista Katarac Nasser Al-Attiyah je imao 36 sekundi bolje vrijeme od Francuza Guerlain Chicherita i 1:17 minuta bolje od Francuza Stephanea Peterhansela. U ukupnom poretku vodi Peterhansel ispred Al-Attiyaha (+5:16) i Giniela De Villiersa (+33:22).

LJUBLJANA

U odgođenom susretu 32. kola EBEL lige u hokeju na ledu KAC Klagenfurt je na stadionu Bežigrad pobijedio ljubljansku Olimpiju 4:2 (0:1, 1:1, 3:0).

Bila je to treća i posljednja utakmica zimskog klasika "Telemach Bežigrad Ice fest 2013". Prve dvije utakmice Olimpija je dobila (VSV Villach, Medveščak), a posljednju je izgubila.

Na ljestvici vode Vienna Capitalsi sa 55 bodova, Medveščak je drugi sa 53 boda, a Villach je na trećem mjestu sa 49 bodova.

MADRID

Nogometaši Malage izborili su plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa Kralja nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala pobijedili trećeligaša Eibar 4:1. Prva utakmica završila je 1:1

Eibar je poveo golom Arroya u 14. minuti i sve do 75. minute držao je prednost. Međutim, domaćin je u posljednjih 15 minuta postigao četiri gola i izborio nastavak natjecanja. Strijelci su bili Buonanote (75, 90+2), Fernandez (76) i Portillo (82).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙