FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

MOSKVA - Predsjednik ruske hokejaške lige (KHL) Aleksander Medvedev potvrdio je u razgovoru za ruski R-Sport kako bi se iduće sezone najjača svjetska liga nakon NHL-a mogla proširiti za dva kluba, zagrebački Medveščak te talijanski Milano Rossoblu. "Postoje veliki izgledi da od iduće sezone imamo dva nova kluba čime bi proširili ligu na klubove iz devet zemalja. U igru su Milano i Medveščak," kazao je Medvedev za R-Sport, te dodao: "Vjerujem kako će nam se barem jedan od ta dva kluba pridružiti iduće sezone." Talijani već dvije godine pregovaraju oko ulaska u KHL no do sada nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju. Problem je bio i što 'Rossoblu' igraju u dvorani sa 4.000 gledatelja koja ne zadovoljava standarde za KHL ligu, no predsednik Milana Ico Migliore najavio je selidbu u veću arenu. U Medveščaku također intenzivnoj pregovaraju s ruskom stranom, a ukoliko 'padne' dogovor Medveščak bi potpisao ugovor na tri godine.

Medvedev se nada kako bi se u rusku ligu mogla vratiti i Lada Togliatti koja je dva puta bila ruski prvak, no zbog financijskih problema je 2010. ispala iz lige. Trenutačno u KHL ligi igraju klubovi iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Češke i Slovačke.

PEKING - Dosadašnji vezni igrač brazilskog prvoligaša Botafogoa Elkeson (23) potpisao je ugovor na četiri godine s kineskim nogometnim prvakom Guangzhou Evergrandeom kojeg vodi proslavljeni talijanski stručnjak Marcelo Lippi. "Siguran sam kako će Elkeson biti pravo pojačanje. Radi se o igraču sredine terena koji može igrati i na krilnim pozicijama," poručio je Lippi. Elkesona, čiji je pravo ime Elkeson de Oliveira Cardoso, stigao je u Kinu kao slobodan igrač bez odštete, a u Guangzhou će za četiri godine zaraditi 5.7 milijuna eura.

RIM - Mlađi brat napadača talijanske nogometne reprezentacije i Manchester Cityja Marija Balotellija, Enoch Barwuah (20) priveden je u Bresciji nakon što je nasrnuo na policajca. Enoch koji se poput daleko poznatijeg brata bavi nogometom, upao je u tučnjavu ispred noćnog kluba, a po dolasku policije nasrnuo je na jednog 'plavca'. Mladi igrač je priznao tučnjavu ispred kluba, ali tvrdi kako je bio žrtva nasilja snaga reda. Enoch je u posljednjih godinu dana bio na probama u Stokeu, Sunderlandu i Oldhamu no nije se dokazao.

MOSKVA - Grčki košarkaški stručnjak Fotis Katsikaris (45) izabran je za novog izbornika ruske reprezentacije. Katsikaris je potpisao ugovor na četiri godine, a istovremeno s reprezentacijom vodit će i španjolsku ekipu Bilbao Basket koju trenira od 2010. Katsikaris je tijekom karijere vodio i grčke klubove AEK i Aris, Dynama iz St Peterburga, te Valenciju, a na ruskoj klupi zamijenit će Amerikanca Davida Blatta koji je taj posao radio više od sedam godina. Pod njegovim vodstvom 'zbornaja' je osvojila europski naslova (2007), te broncu na OI u Londonu ove godine. Rusija će na EP iduće godine u Sloveniji igrati u skupini D s Finskom, Grčkom, Italijom, Švedskom i Turskom.

NEW YORK - Uoči posljednjeg kola američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) poznato je deset momčadi koje su izborile doigravanje, a preostala dva putnika doznat ćemo nakon zadnje runde natjecanja. Posljednji su vizu za doigravanje izvadili Cincinnati Bengalsi, Seattle Seahawks i Indianapolis Coltsi, a prije njih to je uspjelo i Houston Texansima, New England Patriotsima, Denver Broncosima, Atlanta Falconsima, San Francisco 49-ersima, Green Bay Packersima i Baltimore Ravensima. Cincinnati je doigravanje dohvatio u izravnom sudaru pobijedivši u Pittsburghu Steelerse 13:10. Bila je to prva pobjeda Bengalsa protiv velikog suparnika u posljednjih šest susreta. Indianapolis je na gostovanju pobijedio Kansas City 20:13, dok je Seattle porazio San Francisco 42:13. Za preostala dva mjesta koja vode u doigravanje još su igri New York Giants, Washington Redskins, Dallas Cowboys, Chicago Bears i Minnesota Vikings. Ovogodišnje 47. izdanje Super Bowla, finala doigravanja NFL lige održat će se 3. veljače iduće godine u New Orleansu.

NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa pobijedili su Minnesota Timberwolvese 94:91 postavši prva momčad u Istočnoj konferenciji NBA lige koja je ove sezone stigla do 20 pobjeda. Premda je nastupila bez ponajboljeg igrača Kevina Lovea, Minnesota se odlično držala cijeli susret, no u završnici nije imala odgovor na sjajnog Carmela Anthonyja koji je u zadnjoj dionici zabio 19 od svojih 33 koša, uz sedam skokova.

"Ovo je bila utakmica koju smo vrlo lako mogli izgubiti, no ipak smo slavili. Nije bilo lako, no radujem me što smo usprkos slabijoj predstavi pobjedili," kazao je Anthony, dok je trener Knicksa Mike Woodson dodao: "Anthony je odigrao briljantno, bila je to MVP predstava. Držao nas je iznad vode." Knicksima je ovo bila vrlo važna utakmica kako bi prepuni samopouzdanja i motiva na Božić odmjerili snage s Los Angeles Lakersima u Staples Centru. "Bit će to prava košarkaška poslastica, jedva čekam okršaj s Lakersima," poručio je Anthony. J.R. Smith je dodao 19 koševa, Tyson Chandler 16 koševa i devet skokova, a Raymond Felton 15 koševa. New York trenutačno ima skor 20-7 i drži drugo mjesto na Istoku iza Miami Heata sa skorom 18-6. U redovima Wolvesa petorica igrača su imala dvoznamenkasti broj koševa, najefikasniji je bio Nikola Peković sa 21 košem i 17 skokova, Aleksej Šved je dodao 18 koševa, a Dante Cunningham 12 koševa i 10 skokova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙