FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatska skijašica Sofija Novoselić na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa "Vip Snow Queen Trophy" na Sljemenu nastupit će sa startnim brojem 67., dok će naša druga predstavnica Andrea Komšić nastupiti kao posljednja s brojem 71. Deveto izdanje sljemenskog slaloma otvorit će Slovakinja Veronika Velez Zuzulova. S brojem dva nastupit će mlada Amerikanka Mikaela Shiffrin, dok je broj tri izvukla Austrijanka Kathrin Zettel. Vodeća skijašica Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze izvukla je broj šest. Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u petak u 15.45 sati, a druga u 18.30 sati.

ZAGREB - Mlada švedska skijašica Nathalie Eklund nastupit će u sutrašnjoj utrci ženskog slaloma na Sljemenu, nakon što joj je u KBC-u Zagreb sanirana ozljeda koju je zadobila nakon završetka treninga. Eklund je u ciljnoj ravnini nosila skije na leđima, poskliznula se i pala na oštri rubnik skija pri čemu joj je nabrušeni rub zarezao vrat. Odmah je intervenirala Gorska služba spašavanja koja je zaustavila krvarenje i otpremila je u bolnicu KBC Zagreb. Nakon obavljenog pregleda mladoj skijašici koja će u ponedjeljak proslaviti 21. rođendan, zašivena je rana i nakon liječničke obrade puštena je iz bolnice i sutra će nastupiti. Nathalie Eklund je debitirala u Svjetskom kupu u studenom 2010. u Leviju, ali se nije kvalificirala u drugu slalomsku vožnju. Njezin najbolji rezultat u Svjetskom kupu je 11. mjesto u slalomu u ožujku 2012 u švedskom Areu.

ZAGREB - U susretu drugog kola F skupine TOP 16 košarkaške Eurolige Himki je pobijedio Barcelonu 78:65 (21:18, 25:23, 16:14, 16:10), a najbolji igrač u ruskim redovima bio je hrvatski košarkaš Zoran Planinić sa 16 koševa, šest asistencija i tri skoka. Vitali Fridzon je dodao 13 koševa, a Paul Davis i Aleksej Žukanenko po deset koševa. Hrvatski košarkaš Krešimir Lončar igrao je za Himki osam minuta ubacivši tri koša uz jedan skok i asistenciju. Španjolsku momčad predvodio je naš Ante Tomić sa 16 koševa, pet skokova i jednom asistencijom. Pete Mickeal je dodao 14 koševa i sedam skokova, a Erazem Lorbek 12 koševa i osam skokova. Himkiju je to druga pobjeda u skupini i vodi na ljestvici, dok Barcelona ima pobjedu i poraz.

LONDON - Zvijezda Manchester Uniteda Nizozemac Robin van Persie najbolji je napadač engleskog nogometnog prvenstva u analizi koju je načinio Daily Mail usporedivši učinak vodećih napadača Premiershipa u njihovih posljednjih 100 utakmica. Nizozemac je 'potukao' konkurenciju u kojoj su bili njegov klupski suigrač Wayne Rooney, napadač Manchester Citya Carlos Tevez, napadač europskog prvaka Chelsea Fernando Torres, te Jermain Defoe iz Tottenhama i Darren Bent iz Aston Ville. Sergio Aguero i Luis Suarez nisu ušli u konkurenciju jer još uvijek nisu stigli do brojke od 100 nastupa u Premiershipu, no prema sadašnjem prosjeku i oni su iza Van Persiea.

Van Persie je u posljednjih 100 nastupa zabio 73 gola i upisao 29 asistencija ili jedan gol svakih 109.9 minuta. Nizozemac je najviše golova, 66 zabio unutar kaznenog prostora, pri čemu 43 lijevom nogom. Na drugom mjestu je Rooney sa 65 golova i 25 asistencija, te prosjekom od jednog gola na svakih 125.9 minuta. Treći je Tevez sa 55 golova i 21 asistencijom, a zatim slijede Bent sa 47 golova i tri asistencije, te Defoe sa 40 golova i devet asistencija. Najgori učinak ima Torres koji je u sto nastupa zabio 31 gol i pritom dodao 11 asistencija.

LONDON - Čak sto nogometaša koji igraju u elitnom razredu engleskog nogometa na koncu ove sezone moći će bez odštete napustiti svoje klubove, a ulaskom u Novu godinu mogu započeti i pregovore s mogućim novim poslodavcima. Među njima je mnoštvo zvijezda Premiershipa kao što su i veznjak Chelsea Frank Lampard, njegov suigrač Ashley Cole, legende Manchester Uniteda Rio Ferdinand, Paul Scholes i Ryan Giggs, napadač Arsenala Theo Walcott, branič Liverpoola Jamie Carragher, napadač Stokea Michael Owen, te branič Tottenhama William Gallas. U posljednjih šest mjeseci ugovora ušao je i hrvatski napadač Mladen Petrić koji trenutačno brani boje Fulhama. Engleski mediji složili su i idealnih 11 od igrača koji će na ljeto bez odštete moći napustiti svoje klubove: Schwarzer (Fulham) - A.Cole (Chelsea), Carragher (Liverpool), Ferdinand (Man United), Gallas (Tottenham) - Giggs (Man United), P.Neville (Everton), Scholes (Man United), Lampard (Chelsea) - C.Cole (West Ham), Walcott (Arsenal

PERTH - U susretu trećeg kola A skupine Hopman kupa teniska reprezentacija Australije pobijedila je u Perthu Italiju 2:1 i tako ostala u igri za plasman u finale. Slavlje domaćinu turnira donijeli su Bernard Tomic i Ashleigh Barty pobjedama u singlovima, dok je Italija bod osvojila u igri parova. U prvom susretu Bernard Tomic je pobijedio Andreasa Seppija 6:3, 7:5, a potom je Ashleigh Barty slavila protiv Francesce Schiavone 6:0, 6:3. U igri parova Schiavone i Seppi su pobijedili kombinaciju Barty - Tomic 2:6, 6:4, 10:3 (super tiebreak). Australija je ovom pobjedom na diobi prvog mjesta zajedno sa Srbijom, a tko će u finale bit će poznato nakon ogleda između Srbije i Njemačke koji je na rasporedu u petak.

RIM - Prijateljska nogometna utakmica između Milana i četvrtoligaša Pro Patrije koja je danas igrana u mjestu Busto Arsizio prekinuta je u 26. minuti zbog rasističkih ispada navijača Patrije koji su vrijeđali tamnopute igrače 'Rossonera'. Na udaru huligana bili su Kevin-Prince Boateng, M'Baye Niang, Urby Emanuelson i Sulley Muntari. Boateng je neposredno prije prekida, bijesan zbog rasističkih uvreda s tribina, uzeo loptu i napucao je prema tribini, te napustio teren. Nakon toga travnjak su napustili i ostali igrači Milana predvođeni kapetanom Massimom Ambrosinijem. "Tužan sam i razočaran. U Italiji se mora prestati s ovim neciviliziranim gestama huligana. Žao mi je što nismo završili utakmicu, ali mislim da smo donijeli pravu odluku," kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri. Drugi dio talijanskog nogometnog prvenstva starta ovoga vikenda, a Milan u nedjelju dočekuje Sienu.

MANCHESTER - Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini i napadač Mario Balotelli potukli su se na današnjem treningu, a još teži incident spriječili su članovi stručnog stožera engleskog prvaka. Do sukoba je došlo nakon što je talijanski napadač nesmotreno startao na suigrača Scotta Sinclaira što je naljutilo Mancinija. Na fotografijama koje su objavili britanski elektronski mediji jasno se vidi kako je došlo do kontakta između dvojice Talijana. "Mancini je poludio nakon Balotellijevog oštrog starta. Uhvatio ga je za trenirku i pokušao baciti na travu. Vidjelo se da je Mario jak i da mu to neće poći za rukom. Tada su još veći incident zaustavili članovi stručnog stožera koji su ih morali razdvojiti," kazao je jedan od svjedoka incidenta. Engleski mediji posljednjih mjeseci nagađaju kako će Balotelli tijekom zimskog prijelaznog roka napustiti City i vratiti se u jedan od klubova iz Serie A. Ove sezone Balotelli je za City odigrao 15 utakmica i postigao tri gola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙