FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručila je danas godišnje nagrade za humanitarni rad udrugama "Rotary Club Zagreb Kaptol" i "Vaš san - njihov smijeh" iz Pule te nagradu za životno djelo na području humanitarnog rada osnivaču katoličke udruge "Kap dobrote" pateru Antunu Cveku. Opačić je naglasila da je riječ o vrijednoj nagradi jer svake godine pred javnost izvede osobe koje rade za druge, bez osobnog interesa i materijalne koristi. Ocijenila je da je globalizacija, uz dobre, donijela i neke loše stvari. "Pomalo smo se otuđili, svatko gleda na sebe, sve dulje radimo, a sve manje vremena imamo za obitelj i druge i zato je izuzetno vrijedan svaki trenutak koji uložite da biste pomogli nekome", kazala je Opačić humanitarcima.

OSIJEK - Predstavnici šest jedinica lokalne samouprave iz Osječko-baranjske županije potpisali su danas u Osijeku ugovor u sklopu Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini, kojeg je pokrenulo Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova. Riječ je o programu kojim Ministarstvo sufinancira izradu projektne dokumentacije za lokalne razvojne projekte na područjima jedinica lokalne samouprave, poput razvoja javne, turističke i kulturne infrastrukture te zaštite okoliša. Na području općina Erdut, Semeljci, Feričanci, Jagodnjak, Viljevo te grada Belišća odobreno je šest projekata obnove javne rasvjete, kanalizacijske mreže, šetnica i društvenih domova, ukupno vrijednih 1,65 milijuna kuna, od čega potpora nadležnog Ministarstva iznosi 1,05 milijuna kuna.

SPLIT - Vijećničkim pitanjima jutros je započela sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj će se među ostalim raspravljati o prijedlogu proračuna za 2013, novom zaduženju grada, a među 50 točaka dnevnog reda je i pitanje Košarkaškog kluba "Split". Gradski vijećnici će odlučivati i o poklon bonovima od 200 kuna za umirovljenike s mirovinama do 2000 kuna. Sjednici nazoči i gradonačelnik Željko Kerum, a od 25 vijećnika nazočan je 21.

ZAGREB - U dvorani zagrebačkog Sportskog penjačkog kluba Štrik u naselju Dubrava noćas je teško ozlijeđen 30-godišnjak koji se pijan popeo na ruče i pao s dva metra visine. Zagrebačka policija izvijestila je da se muškarac noćas poslije 1 sat u dvorani na Čučerskoj cesti pod utjecajem alkohola popeo na ruče na visini od dva metra, pao i teško ozlijedio glavu. Prevezen je u KB Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć i izmjereno 2,41 promila alkohola u krvi.

SPLIT - Kazališno vijeće splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) imenovalo je ravnatelje Drame, Opere, Baleta te poslovnog ravnatelja i upravitelja tehnike, izvijestila je danas ta kazališna kuća. Vijeće je prihvatilo prijedlog intendanta splitskoga HNK Tončija Bilića te za ravnatelja Drame imenovalo Jasena Boku, a kao ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića. Ivica Čikeš je obnašatelj dužnosti ravnatelja Opere, Vesna Čotić obnašateljica dužnosti poslovne ravnateljice, a Živko Perić obnašatelj dužnosti upravitelja tehnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙