FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Peric predvodio polnocku u Mostaru

MOSTAR, 25. prosinca 2012. (Hina) - Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić predvodio je u mostarskoj katedrali misu polnoćku pri čemu je istaknuo da je Isus donio svima spasenje, te je istodobno pokušaje nijekanja prirodnog i Božjeg zakona kroz uvođenje nastave o spolnom odgoju usporedio s bibiljskim prizorima Sodome i Gomore.

U prepunoj prvostolnici Marije Majke Crkve biskup Perić je istaknuo da je dijete koje se rodilo prije dva tisućljeća bilo poslano od Boga koji je odlučio spašavati čovječanstvo. Na osnovu toga i njegova uskrsnuća danas ga je odlučilo slijediti 2,2 milijarde kršćana.

"Spasenje dolazi od djetića Isusa koji je došao da primimo milost i unese mir u sve obitelji i cijelo čovječanstvo", rekao je biskup Perić.

Usporedio je pojedine starozavjetne događaje s današnjim pojavama navodeći da se vjera u Boga smatra poniženjem i ugrožavanjem osobnog dostojanstva.

Navodeći primjer gradova Sodome i Gomore rekao je da je sve započelo "nastavom o spolnome odgoju" u čiju su obranu stali predstavnici vlasti očito aludirajući na aktualnu raspravu u Hrvatskoj.

"Individualac određuje sebi rod bez obzira na Božji zakon i prirodni spol. Nedopustivo je miješati u nijekanje te školske programe i planove jer je on dobio glasove na izborima", rekao je Perić. Po njegovim riječima razvratnost i nećudoređe se smatralo ispravno, normalno. To je jasno u Svetome pismu nazvano razvratnošću i bezakonjem a Bog je kao opomenu uništio Sodomu i Gomoru.

"Pričama o ljudskim pravima se nastoji obnoviti Sodomske običaje", dodao je Perić.

I u drugim crkvama na području mostarsko-duvanjske biskupije služile su se mise polnoćke, a u crkvi sv. Petra i Pavla predvodio ju je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙