FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje će danas nastaviti raspravom i glasovanjem o amandmanima na Vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, a potom će i glasovati o samom proračunu. Na predloženi proračun zastupnici su podnijeli ukupno 51 amandman - HDZ je podnio 34 amandmana, HDSSB 16, a SDSS jedan. Stranke vladajuće koalicije nisu podnosile amandmane, ističući da predloženi proračun realno odražava očekivanja za iduću godinu, a isto su odlučili i oporbeni Hrvatski laburisti, ne želeći, kako su rekli, priuštiti Vladi da im odbija amandmane. Među 34 HDZ-ova amandmana je i onaj "težak" 330 milijuna kuna, koliko se traži za nastavak gradnje Pelješkog mosta, kao i 120 milijuna kuna vrijedan amandman za projekt subvencioniranja državnih jamstava za stambene kredite. HDSSB-ovi amandmani ukupno su vrijedni 1,46 milijardi kuna, a svi se odnose na projekte u pet slavonsko-baranjskih županija. Oko 600 milijuna kuna HDSSB traži za izravna plaćanja u poljoprivredi, a 500 milijuna kuna za nastavak izgradnje koridora Vc od Osijeka do Belog Manastira te od Belog Manastira do granice s Mađarskom.

ZAGREB - Knjiga sjećanja na prošle ljude i događaje bivšega potpredsjednika ratne vlade Republike Hrvatske Zdravka Tomca "Memoari" predstavljena je sinoć u Zagrebu. O Tomcu i njegovoj knjizi govorili su sisački biskup mons. Vlado Košić, saborski zastupnik Miroslav Tuđman i akademik Davorin Rudolf. Mons. Košić smatra kako je Tomčevo traženje političke istine neodvojivo od njegove potrage za vjerom. "U toj potrazi se ističe autorovo domoljublje te borba za istinu o Domovinskom ratu", rekao je podsjetivši na Tomčevo zalaganje za pravdoljublje i istinu. Kao posebnu vrijednost istaknuo je autorovo domoljublje, koje ne ide na štetu drugih naroda te podsjetio kako je autor kao bivši komunist otkrio zločinačko lice i naličje komunizma. Prof. Miroslav Tuđman je istaknuo kako Tomac u svojim "Memoarima" opisuje ljudsku dimenziju političkih aktera u zadnjih pedesetak godina. Po riječima akademika Rudolfa, autor je uvijek prednost davao nacionalnom nad klasnim.

ZAGREB - Ususret božićnim blagdanima sinoć je u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića predstavljena knjiga za djecu "Maša i Božić", četvrta u nizu priča spisateljice Sanje Pilić i ilustratorice Katarine Halužan o osjećajnoj djevojčici koja uvijek pronađe način da riješi svoje i tuđe probleme. Autorica Sanja Pilić kaže da je Maša djevojčica koja uvijek uzima stvari u svoje ruke, a u novoj priči potrudila se napraviti božićno druženje za sve u svojoj ulici, uključujući i usamljenog, siromašnoj djeda kojemu na kraju pronađe i ženu.

RIJEKA - Pobjednik 4. fotografskog natječaja sportske fotografije "Odlučujući trenutak" u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Fotokluba Rijeka je fotoreporter Novog lista Roni Brmalj s fotografijom "Izron". Izložba odabranih fotografija s natječaja otvorena je sinoć u Galeriji Principij u Rijeci. Predstavljeno je 58 fotografija 32 autora među kojima je 11 mladih. Izložba se može razgledati do 8. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙