FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. studenog 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je u intervjuu za HTV da je najnoviji sukob između SDP-a i HNS-a pokazatelj ozbiljne krize u Vladi, a nada se da će se to ipak riješiti na odgovarajući način. Na pitanje što misli, stoji li iza sukoba zbog poreza na nekretnine Radimir Čačić, kako to tvrde u SDP-u, predsjednik je odgovorio: "Možemo samo nagađati tko ima kakav utjecaj. Znamo koje su formalne posljedice presude. Gospodin Čačić je otišao iz Vlade, ali da li se bavi politikom, ono što bismo rekli, iza kulisa, o tome ne mogu nagađati. Ne bi bilo dobro da se itko bavi iza kulisa politikom jer politika je nešto što mora biti transparentno i prema građanima i prema ostalim sudionicima političkog procesa", poručio je predsjednik Josipović u intervjuu koji će biti objavljen u večerašnjem središnjem Dnevniku.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović uputio je dopis predstavništvu Rafinerije Brod u kojem traži hitno očitovanje uprave zbog najnovijih podataka Državnoga hidrometeorološkog zavoda od 22. studenog o onečišćenju zraka u Slavonskom Brodu. U dopisu upućenom predstavništvu Rafinerije ministar Zmajlović, uz podatke Državnoga hidrometeorološkog zavoda, navodi i kako su građani potvrdili da je vidljivo kako iz dimnjaka rafinerije Brod izlazi dim unatoč tome što je iz Rafinerije početkom mjeseca potvrđeno da je remont od 10. studenog do kraja godine, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Iz Ministarstva očekuju da će odgovor dobiti u prvim radnim danima tjedna te ističu da će o sadržaju odgovora te drugim koracima koje će poduzeti obavijestit medije i građane Slavonskog Broda.

KARLOVAC - Predsjednik karlovačke gradske organizacije HSS-a Stjepan Tvrdinić podnio je neopozivu ostavku, a za vršiteljicu te dužnosti izabrana je Marina Kolaković, potpredsjednica stranke, priopćila je večeras karlovačka organizacija HSS-a. Tvrdinić je samo telefonski podnio ostavku, dodaje se u priopćenju, te se u idućim danima očekuje i njegova pisana ostavka s obrazloženjem. U kratkoj telefonskoj izjavi za Hinu Tvrdinić je kazao da ostaje u stranci, te da će o razlozima ostavke za dan ili dva govoriti na konferenciji za novinare na kojoj će obrazložiti i to protivi li se ili podržava koaliciju HSS-a s HDZ-om na lokalnim izborima.

ŠIBENIK - Dvojica mladića, 19-godišnjak iz Kistanja i 30-godišnjak iz Knina koji su danas u Đevrskama najprije verbalno, a potom i tjelesno napali 57-godišnjaka iz Poreča, nalaze se u pritvoru i nad njima se vrši kriminalističko istraživanje, doznaje se iz šibensko-kninske Policijske uprave (PU). Policija još uvijek ne želi izlaziti s detaljima ovog slučaja, no neslužbeno se može čuti kako su mlađi muškarci koji su napali Porečanina prognanici s Kosova i Bosne, a incident su izazvali zbog međunacionalne netrpeljivosti. Prema prvim dostupnim i neslužbenim informacijama, mladići su automobilom marke BMW upali u dvorište kafića 'Tera' u Đevrskama gdje je Porečanin pio kavu, izvikujući na sav glas: 'Ima li četnika ovdje?'. Potom su se okomili na 57-godišnjaka te ga na koncu i tjelesno napali. Iako je u nekim medijima objavljena informacija kako je dvojac ovom prigodom mahao pištoljem, ovu informaciju iz policije nisu mogli potvrditi dok istraga traje i sve okolnosti nisu poznate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙