FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori razočarani poslovnim rezultatima

NEW YORK, 26. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili jer su investitori razočarani poslovnim rezultatima i procjenama Applea i Amazon.coma, a oprezni su i pred objavu podatka o američkom bruto domaćem proizvodu (BDP) za treće tromjesečje.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,30 sati bio je u minusu 106 bodova, a tehnološki Nasdaq 17 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 11,5 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dionica Applea u elektroničkom predtrgovanju oslabila je 0,1 posto, na 608,99 dolara nakon što ta tehnološka kompanija izvijestila o zaradi ispod tržišnih očekivanja, a nagovijestila je i da će joj prihodi i profitna marža i u idućem razdoblju biti ispod očekivanja Wall Streeta.

Dionica Amazon.coma, pak, zabilježila je pad cijene za 1,6 posto, na 219,47 dolara, izvijestivši o prvom tromjesečnom gubitku u više od pet godina. Najavila je niže prihode u zadnjem ovogodišnjem tromjesečju.

Za nove smjernice investitori danas očekuju objavu podatka o američkom BDP-u u trećem tromjesečju. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je BDP porastao po stopi od 1,8 posto, nakon u drugom tromjesečju ostvarenog rasta od 1,3 posto.

Investitori su na oprezu i zbog neizvjesnosti oko predstojećih predsjedničkim izbora u SAD-u. Zajedno s lošijom sezonom objava poslovnih rezultata i zabrinutostima oko usporavanja gospodarskog oporavka, sve to izazvalo je pad S&P 500 indeksa ispod ključne podrške, 50-dnevnog pomičnog prosjeka koji se nalazi oko 1.434 boda.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su pale, pod pritiskom novog vala upozorenja kompanija da kriza u eurozoni izaziva pad potražnje za svim proizvodima, od automobila do građevinskog materijala

Londonski Ftse indeks trenutno je na gubitku 0,7 posto, frankfurtski DAX 0,33 posto, a pariški CAC 0,12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙