FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgredi u Konjicu, ozlijeđena tri navijača mostarskog "Zrinjskog"

SARAJEVO, 19. studenog 2012.(Hina) - Trojica navijača nogometnog kluba "Zrinjski" iz Mostara ozlijeđena su u izgredima koji su se u nedjelju navečer zbili u Konjicu, potvrđeno je u ponedjeljak iz konjičke policijske uprave.

Incidenti su se dogodili kada su se autobusi s navijačima "Zrinjskog", koji su se vraćali s utakmice premijer nogometne lige iz Sarajeva u Mostar, neplanirano zaustavili na središnjem trgu u Konjicu jer je netko na njih bacao kamenje.

Sead Hakalović, načelnik operativnog središta policijske uprave Konjic, kazao je lokalnim medijima kako su autobusi bili pod policijskom pratnjom, no policija nije ni primijetila da je netko kamenovao autobuse niti je planirala zaustavljanje kolone u Konjicu.

"Navijači su izašli iz autobusa te počeli s provokacijama i razbijanjem izloga, no spriječeni su pri pokušaju da uđu u ugostiteljske objekte i obračunaju se s gostima", kazao je Hakalović dodajući kako je u jednom trenutku u masu navijača "Zrinjskog" udarilo osobno putničko vozilo.

Trojica navijača su ozlijeđena u naletu automobila, a odmah im je pružena liječnička pomoć. Identitet vozača koji je skrivio ovaj incident je utvrđen, a radi se o Konjičaninu M.Š.

Policija je potom angažirala pojačanje koje je prepratilo autobuse iz Konjica prema Mostaru gdje su navijači "Zrinjskog" stigli u kasnim večernjim satima.

"Zrinjski" je nogometni klub iz zapadnog dijela Mostara, a Konjic je mjesto naseljeno pretežito Bošnjacima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙