FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: Komad o Isusu Kristu skinut s programa

ATENA, 1. studenog 2012. (Hina/AFP) - Američka kazališna predstava u kojoj se Isusa Krista prikazuje kao homoseksualca i koja je potaknula prosvjede pravoslavnih vjernika i izgrede neonacističke stranke Zlatne zore "više se neće prikazivati", priopćila je u četvrtak kazališna kuća Hytirio u Ateni gdje se taj komad igrao.

"Žalimo što su ljudi bez razloga premlaćivani, vrijeđani i zlostavljani (...), već tri tjedna pokušavamo nastaviti s predstavom ali to nije moguće", ističe se u priopćenju kazališta.

Predstava "Corpus Christi" koju je napisao Terrence McNally a postavljena je u New Yorku 1998. prikazuje Isusa i apostole kao homoseksualce koji žive u današnjem Teksasu.

Pravoslavni vjernici prosvjeduju ispred zgrade kazališta od 11. listopada kada se komad počeo prikazivati, ocijenivši ga "svetogrdnim" i tražeći njegovo skidanje s programa.

U pomoć su im pristigli i zastupnici i članovi neonacističke Zlatne zore, zastupljene u parlamentu, kako bi zapriječili ulazak gledatelja u kazalište.

Po videosnimci objavljenoj na internetu, jedan od zastupnika te stranke, Ilias Panagiotaros izvrijeđao je Albance i homoseksualce.

Redatelj sporne kazališne predstave i glumac Laertis Vassiliou, rođen u Albaniji, rekao je da je primio prijetnje smrću.

Zlatnu zoru se sumnjiči da stoji iza sve češćih fizičkih napada na useljenike diljem zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙