FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici 3. maja nezadovoljni odnosom države, sutra skup radnika

RIJEKA, 13. studenog 2012. (Hina) - Radnici riječkog 3. maja revoltirani su ponašanjem većinskog vlasnika - države prema tom brodogradilištu, a o preustroju se samo govori bez rezultata, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Radničkog vijeća 3. maja David Bregovac uoči sutrašnjeg skupa radnika 3. maja.

Bregovac je naglasio da svaka nova vlast krivnju za probleme u brodogradnji prebacuje na prethodnike, a da radnici 3. maja smatraju da bi brodogradilište moglo raditi bez gubitaka ako vlasnik promijeni svoj maćehinski odnos.

Naše brodogradilište ne smije se uništiti niti se smije dopustiti da zbog nebrige i neaktivnosti propadne samo po sebi, kazao je Bregovac te istaknuo da za opstanak brodogradilište ima stručne ljude, znanje i vještine.

Smatra da od Europske unije treba zatražiti i dobiti prijelazno razdoblje za brodogrdilišta, a 3. maju osigurati nove poslove.

Osim neugovaranja novih brodova, za što u Radničkom vijeću smatraju da je odgovorna uprava, kao osnovne probleme 3. maja Bregovac je još naveo probleme ostvarivanja planova i rokova u gradnji broda, preustroj, koji nije proveden, te privatizaciju kao temu o kojoj nemaju informacija, osim iz medija.

Budući da je danas za sutra, 14. studenog, najavljen skup radnika kojeg organizira Radničko vijeće, iz Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH – IS) danas su izvijestili da je skup članova tog sindikata, koji je bio najavljen za 15. studenog, odgođen te da će biti održan potkraj mjeseca.

Glavni povjerenik tog sindikata u 3. maju Juraj Šoljić naveo je da je to učinjeno zbog objedinjavanja radničkih i sindikalnih zahtjeva prema Vladi te je pozvao sve članove SMH-IS da sutra dođu na skup radnika kojeg je sazvalo Radničko vijeće.

Od danas se u središtu Rijeke, na štandu na Korzu, potpisuje peticija protiv likvidacije 3. maja, a potpisivanje je organizirao Primorsko-goranski savez (PGS).

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙