FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Cres dobio Zastavu časti Vijeća Europe

ZAGREB, 10. studenog 2012. (Hina) - Predstavnica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Johanna Shicker večeras je uručila creskom gradonačelniku Kristijanu Jurjaku Zastavu časti Vijeća Europe dodijeljenu gradu Cresu.

Riječ je o drugom po razini odličju koje Parlamentarna skupština dodjeljuje gradovima država članica Vijeća Europe za aktivnosti na međunarodnom planu, za napore u jačanju europskog jedinstva i stvaranje bliskih odnosa građana Europe.

Svečanosti je bio nazočan i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko koji je kazao da je Cres odličje dobio za njegovanje europskog duha i suradnje te dijaloga s drugim europskim gradovima.

Cresu je to velika čast i ponos, a Hrvatska se može ponositi Cresom, kazao je Leko. Istaknuo je značenje veza lokalnih vlasti u raznim državama na zajedničkim projektima kao jednog od temeljnih načela djelovanja Vijeća Europe pri čemu Cres može služiti kao dobar primjer.

Grad Cres surađuje s nekoliko gradova u Italiji, Austriji i Njemačkoj, a pobratimljen je s talijanskim gradovima Motta di Livenza i Comacchio.

Cres je i nositelj pilot-projekta lokalnog razvoja u zemljama jugoistočne Europe u sklopu kojega bi se do 2013. trebala donijeti razvojna strategija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙