FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu dodijeljene nagrade za kreativnost i inovativnost

VARAŽDIN, 25. listopada 2012. (Hina) - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu večeras su dodijeljene Nagrade za kreativnost i inovativnost 2012., koje najkreativnijim hrvatskim institucijama, projektima, pojedincima i inicijativama, petu godinu zaredom dodjeljuje Udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost.

Dodijeljene su nagrade u devet kategorija, kao i nagrada publike. U kategoriji Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod nagradu je dobio Bioplanet d.o.o. za električni bicikl Bioplanet bike, dok je u kategoriji Kreativni i inovativni menadžer ili menadžerica nagrađen Darko Šket, predsjednik Uprave tvrtke Pevec.

U kategoriji Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi, nagrađen je grad Pula za projekt e-Vrtići, dok je u kategoriji Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod nagradu dobila Istarska županija za projekt Istra Inspirit.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke dobilo je nagradu u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti i to za operu za velike i male Šuma Striborova, dok je Uslužni obrt Svjetlana Despot osvojio nagradu u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije za projekt Inside out colection.

Bio-zrno d.o.o. dobio je nagradu za projekt Razvoj Zemljine stanice samoodrživog eko imanja u kategoriji Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja, Vrednica d.o.o. i Hrvatski košarkaški savez za projekt Klupski košarkaški kup Dražen Petrović u kategoriji Kreativni i inovativni edukacijski program, a Hrvatsko dizajnersko društvo za projekt Extra/Ordinary Design u kategoriji Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju.

Nagradu publike je, prikupivši najviše glasova građana preko društvene mreže Facebook, dobila tvrtka Računala Tina za proizvod Time Reader, dok je posebna nagrada Kreativac 2012. dodijeljena gradu Varaždinu koji je lani proglašen najkreativnijim gradom u Hrvatskoj te je kao takav odabran za domaćina događanja.

Dodjela nagrada u varaždinskom HNK-u bila je središnji događaj jubilarnog, petog Dana kreativnosti i inovativnosti, u sklopu kojeg su tijekom dana u kazalištu i Tehnološkom parku Varaždin održane kreativne radionice i dva Think Tanka na temu „Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“.

Sljedeće će godine domaćin Dana kreativnosti i inovativnosti biti Pula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙