FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski predsjednik posjetio poplavljena područja

LJUBLJANA, 5. studenog 2012.(Hina) - Slovenski predsjednik Danilo Tuerk posjetio je u ponedjeljak poslije podne Maribor i razgledao poplavljena područja uz rijeku Dravu.

Tuerk je tom prigodom pohvalio napore civilne zaštite, vatrogascioma i drugih službi, rekavši da im je uspjelo otkloniti teže posljedice poplava. Istodobno, založio se da se idućih dana ponovo razmotre poduzete mjere kako bi se spriječilo ponavljanje pogrešaka u slučaju novih bujica, te da se bolje koordiniraju mjere obavještavanja sa susjednom Austrijom iz koje je Dravom došao vodeni val, prema tvrdnjama hidrologa najveći u zadnjih 60-ak godina.

Prema navodima slovenskih medija, u kasnim večernjim satim a očekuje se i velik porast vodostaja rijeke Save u donjem toku. Hidrolog Janez Polajnar izjavio je za televizijsku postaju POP-TV da bi oko ponoći protok Save na izlazu iz Slovenije u Hrvatsku mogao doseći 3000 kubičnih metara u sekundi.

Kako je javila Slovenska tiskovna agencija STA, zbog visokog protoka vode zaustavljen je rad hidrocentrala u donjem toku Save. Direktor tvrtke hidrocentrala na Savi Bogdan Barbič izjavio je da stanje vode na Savi nije kritično jer se razinu vode u akumulacijama zadnjih dana smanjila, no da će podići ustave i propuštati vodu ako se protok vode u Savi poveća na više od 2700 kubičnih metara u sekundi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙