FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. studenog 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK - Bruce Springsteen nastupit će zajedno s još nekoliko rock zvijezda u petak na koncertu za pomoć žrtvama uragana Sandy, koji će iz studija televizije NBC prenositi više TV postaja i internetskih stranica. Na dobrotvornom koncertu nastupit će i Jon Bon Jovi, Billy Joel, Sting i Christina Aguilera, a prikupljeni novac bit će predan američkom Crvenom križu koji nabavlja hranu i humanitarnu pomoć za žrtve uragana koji je proteklih dana poharao istočnu obalu SAD-a i Karibe. Springsteen i Bon Jovi potječu iz New Jerseya, koji je među najteže pogođenim područjima na Istočnoj obali, dok je Billy Joel s njujorškog Long Islanda. Springsteen je prije gotovo 40 godina napisao pjesmu "4th of July, Asbury Park (Sandy)", ljubavnu baladu posvećenu djevojci Sandy koja je do danas ostala jednom od najpoznatijih pjesama iz rane faze karijere legendarnog rockera.

LOS ANGELES - Američka glumica Jodie Foster u siječnju će dobiti prestižnu nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo tijekom dodjele Zlatnih globusa na Beverly Hillsu, izvijestili su u četvrtak organizatori tog događaja. Dvostruka Oskarovka i dobitnica Zlatnoga globusa 1991. za ulogu u filmu "Kad jaganjci utihnu", 49-godišnja glumica će postati još jedno ime na popisu slavnih koji su tu nagradu već dobili, poput Stevena Spielberga, Al Pacina, Judy Garland, Harrisona Forda, Walta Disneya, Franka Sinatre, Bette Davis, Lucille Ball i Morgana Freemana. "Jodie je posebna ličnost koja je već postigla važan uspjeh u karijeri, a tako će i nastaviti", rekla je Aida Takla O'Reilly, predsjednica Udruge stranih novinara u Hollywoodu (HFPA) koja organizira dodjelu Zlatnih globusa. Foster je glumila u više od 40 filmova, a Oskare je dobila za uloge u filmovima "Taksist" i "Optužena". Svečanost dodjele Zlatnih globusa održat će se 13. siječnja na Beverly Hillsu, a dodjela Oscara kojima se zatvara sezona holivudskih nagrada održat će se u Hollywoodu 24. veljače.

LONDON - Djeca koja su u srijedu navečer proslavljala Halloween u mjestu Roytonu na sjeveru Engleske, na dar dobila puno više nego što je uobičajeno, naime umjesto tradicionalnog poklona - slatkiša dobili su - kokain, izvijestila je u četvrtak policija. Za posjedovanje droga optužen je i uhićen 23-godišnjak pošto su roditelji u plastičnim vrećicama među darovima što ih djeca dobiju kad za vrijeme Halloweena idu od kuće do kuće, pronašli kokain. Vrećice s kokainom odmah su odnesene u policijsku postaju u Roytonu, nedaleko od Manchestera. "U njima je bio bijeli prašak, a nakon analize policija je potvrdila da je riječ o kokainu", objavila je policija. Zapovjednica policije u Manchesteru Catherine Hankinson rekla je kako su roditelji i policija brzo reagirali i da je to bio izoliran izgred. U Noći vještica običaj je da djeca maskirana u princeze, vile, vještice, gusare, supermene ili kraljeve zakucaju na vrata susjeda uz "prijetnju" - "Slatkiš ili magija!" (trick-or-treat) te od susjeda tradicionalno dobiju slatkiše.

TOKIO - Jedan grad na zapadu Japana dosjetio se kako će smanjiti svoj dug: odreći će se svog imena i uzeti ime plemenitog dobročinitelja. No prijedlogu su se usprotivili njegovi stanovnici. Izumisano, u prefekturi Osaki, zadužio se na više od 100 milijarda jena (milijardu eura), rekao je gradski čelnik. Grad sa 103.000 stanovnika, poznat po proizvodnji ubrusa, traži sponzora voljnog da plati barem milijardu jena kako bi otplatio dio duga. Ponuditelj, poželjno je da to bude tvrtka, morat će se obvezati na suradnju s gradom na barem deset godina. Nažalost, ponuda koja je objavljena u lipnju a vrijedi do konca studenog, još nije naišla na zanimanje nijednog dobročinitelja, ali je zato potaknula nezadovoljstvo njegovih građana. Oni drže da je "ime nositelj povijesti pa se ne može prodavati ni kupovati", dodao je čelnik. Velik dio gradova i općina u Japanu zadužio se nakon desetljeća velikih infrastrukturnih projekata čija je svrhovitost nerijetko upitna. Izumisano je dobio zračnu luku, ali je morao izdvojiti velika sredstva za financiranje nužne infrastrukture, poput cesta.

LOS ANGELES - Holivudska glumica Evan Rachel Wood (25) udala se za britanskog glumca Jamieja Bella, zvijezdu filma "Billy Elliot", u utorak u Kaliforniji, objavila je glumičina glasnogovornica. Bila je to mala svadba samo za blisku rodbinu i prijatelje. Evan Rachel Wood, poznata po ulogama filomovima "Trinaest", "Hrvač" i "Martovske ide" objavila je u srijedu na Twitteru da ne može opisati koliko je sretna. Wood i Bell (26) vezu su počeli prije sedam godina, ali su prekinuli kada je glumica započela kontroverznu i medijski jako praćenu vezu s rockerom Marilynom Mansonom, gotovo dvostruko starijim od nje. Nakon pomirenja zaručili su se u siječnju ove godine. Bell je slavu stekao kao tinejdžerska zvijezda u filmu o malom baletanu koji raste u tvrdokornom rudarskom gradu na sjeveru Engleske. Za ulogu u "Billyju Eliotu" Bell je osvojio nagradu BAFTA-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙