FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. listopada 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Jedan muškarac u južnoj Njemačkoj "našao je" svoj automobil dvije godine nakon što je zaboravio gdje ga je parkirao, priopćila je bavarska policija. Nakon noći pijanstva u prosincu 2010. godine i neuspješne potrage za automobilom idućeg dana, vlasnik je prijavio policiji nestanak vozila. Vlasti su automobil slučajno pronašle prošlog mjeseca nakon što je prometni policajac primijetio da ima staru naljepnicu o registraciji. Automobil se nalazio na mjestu udaljenom 4 kilometra od lokacije na kojoj je 33-godišnjak mislio da ga je parkirao. U prtljažniku je bilo alata u vrijednosti 40.000 eura, rekao je Lorenz.

LONDON - Apstraktna slika njemačkog umjetnika Gerharda Richtera postavila je novi rekord glede cijene koja je plaćena na aukciji za djelo živućeg slikara nakon što je prodana za 34,2 milijuna američkih dolara, priopćila je aukcijska kuća Sotheby's u Londonu. Slika "Abstraktes Bild (809-4)" iz kolekcije gitarista Erica Claptona prodana je anonimnom kupcu nakon petominutne dražbe. Ova je prodaja nadmašila rekord iz 2010. kada je slika "Flag" Jaspera Johnsa prodana za 28,6 milijuna američkih dolara u aukcijskoj kući u New Yorku Chriestie's. Očekivalo se da će Richetrovo ulje na platnu postići cijenu između 14 i 19 milijuna dolara

WASHINGTON - Gitarist grupe Queen Brian May potvrdio je na svom blogu da biografski film o pokojnom pjevaču benda Freddieju Mercuryju u kina stiže početkom 2014., a uloga glavnog glumca, koji će utjeloviti slavnog pjevača, pripala je komičaru Sashi Baronu Cohenu. Kako prenosi američki časopis Rolling Stone, May je na svome blogu potvrdio da će snimanje filma početi u proljeće 2013. Scenarij će napisati Peter Morgan koji je bio nominiran za Oscara za filmove "Frost/Nixon" i "Kraljica" (The Queen), a producirat će ga kompanija Roberta De Nira "Tribeca Production". Još neimenovani film obuhvatit će Freddiejev život od početka karijere do nastupa benda na "Live Aid" koncertu 1985. godine, no neće se baviti Mercuryjevim posljednjim godinama života te smrću od AIDS-a 1991.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙