FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građani Gornje Dubrave od Bandića peticijom traže povrat zelene površine

ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Predstavnici Zelene liste predali su danas zagrebačkoj Gradskoj upravi peticiju s 478 potpisa građana Gornje Dubrave kojom od gradonačelnika Milana Bandića traže da "za rekreaciju vrati zelenu površinu na uglu Oporovečke i Ljubijske ulice".

Supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth novinarima je izjavila da su se nakon dvomjesečnog bezuspješnog traženja sastanka s gradonačelnikom Bandićem odlučili peticiju urudžbirati Gradu Zagrebu redovnim putem.

Pojasnila je da je ta "građanima oduzeta" zelena površina park omeđenom Oporovečkom, prostorom Jadran filma te crkvom i Domom zdravlja. Riječ je prostoru koji je godinama bio javni park, a kojega su građani sami uredili te napravili nogometno igralište i boćalište.

Taj prostor prvo je u srpnju ove godine ograđen, uklonjene su klupe i koševi za otpatke, iščupani golovi, a boćalište razrušeno. Posiječeno je i desetak stabala. Prostor su čuvali naoružani zaštitari, rekla je Toth. Istaknula je kako je Bandić dao suglasnost da tvrtka Nivogradnja može tamo izgraditi stambenu zgradu. "Ustupio je privatnom investitoru gradsku zemlju na upotrebu, a pritom nije obavijestio ni Mjesni odbor, kao ni Vijeće četvrti, a građani su istjerani iz svog parka", naglasila je.

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, samo dan nakon što je gradonačelnik dao suglasnost na upotrebu tog gradskog zemljišta, izdao je sve potrebne dozvole, dodala je.

Upozorila je i da je Bandić, odgovarajući na zastupnička pitanja na sjednici Gradske skupštine, prošlog tjedna rekao da ne zna ništa o slučaju te da će se o svemu raspitati jer ne vjeruje da je tako nešto moguće.

"Gradonačelnik Bandić ili bezočno laže tvrdeći da nema pojma - a potpisao je suglasnost, ili nema pojma što potpisuje ili govori istinu i stvarno nema pojma kakvim se sve poslovima na račun imovine Grada i građana bave njegovi činovnici", ustvrdila je Toth.

Građane je, pak, upozorila da ne nasjedaju "na mnogobrojna olako dana obećanja Bandića u stilu - dođite do mene u ponedjeljak pa ćemo to brzo riješiti", jer, kako je rekla, kad građani zatraže razgovor s gradonačelnikom obično udare glavom o neprobojni zid birokrata.

Članica Vijeća četvrti Gornja Dubrava i Zelene liste Sanjica Stipandić ustvrdila je kako je riječ o sukobu interesa "jer u Statutu Grada Zagreb piše da su članovi Vijeće dužni brinuti se o izgledu svoga kvarta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙