FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora za zajam Opatiji za izgradnju doma umjetnosti

RIJEKA , 12. listopada 2012. (Hina) - Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić priopćio je danas na konferenciji za novinare da pokreće postupak nadmetanja banaka za zajam za izgradnju doma umjetnosti u Opatiji.

Potporu za zajam gradu Opatiji dali su na konferenciji za novinstvo čelnici gradskih organizacija stranaka vladajuće koalicije SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

Nadmetanje banaka trajat će 40 dana, nakon čega će o prijedlogu odabrane ponude odlučivati Gradsko vijeće te će se zatražiti suglasnost vlade za kredit.

Troškovi za izgradnju doma umjetnosti procijenjeni su na 46 milijuna kuna, a zajam bi se otplaćivao 15 godina.

Idejno rješenje i projekt za taj dom izradio studij APG Inženjering, a slijedi postupak za dobivanje lokacijske dozvole. Kako je rečeno, sljedeće godine trebao bi se izraditi glavni i izvedbeni projekt te raspisati natječaj za izbor izvođača radova. Očekivani rok za dovršetak je 2015. godina.

Glavna dvorana doma umjetnosti imat će amfiteatralno gledalište s 500 mjesta na parteru i balkonu, a na pozornici površine 18 puta 12 metara moći će se izvoditi najzahtjevnije suvremene kazališne predstave. U sklopu doma bit će i galerija te dvorana za aktivnosti mladih. Idejni projekt predviđa uređenje zelenoga krova na kojem bi se ljeti mogli održavati manji kulturni događaji.

Buduća zgrada sjeverno do hotela "Imperial" imat će površinu od 5500 metara četvornih, a uz četiri nadzemne etaže imat će i dvije podzemne etaže u kojima će biti garaža sa 100 parkirnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙