FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak cijena dionica na početku tromjesečja

NEW YORK, 1. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ojačali su danas, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon prošlotjednih korekcija, dok investitori za nove smjernice čekaju objavu PMI indeksa industrijskih aktivnosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je u plusu 61 bod, a tehnološki Nasdaq 15,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5,7 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Danas se očekuje objava konačnog podatka o industrijskoj aktivnosti u SAD-u u rujnu, koji izračunava Markit. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da će PMI indeks industrijskih aktivnosti blago ojačati, s kolovoških 49,6 na 49,7 bodova.

Očekuju se i podaci o potrošnji u građevinarstvu.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se naćio dionice Boeinga, jer je američko ministarstvo obrane u petak dodijelilo posao lansiranja satelita zajedničkom poduzeću Boeinga i Lockheed Martina, United Launch Alliance. Dionica Beoinga u elektroničkom predtrgovanju ojačala je 0,4 posto.

Na europskim burzama bolji od očekivanja podatak o industrijskoj aktivnosti u eurozoni potaknuo je snažniji rast cijena dionica.

Konačni PMI indeks industrijske aktivnosti u rujnu je dosegnuo 46,1 bod, što je nešto više od ranije procijenjenih 46 bodova. Taj indeks porastao je i u odnosu na kolovoz, kada je iznosio 45,1 bod.

Trenutno su frankfurtski DAC, londonski Ftse i pariški CAC u plusu između 0,95 i 1,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙