FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju mirno trgovanje

NEW YORK, 18. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, dok investitori iščekuju zaključke sa sastanka na vrhu europskih čelnika koji se danas i sutra održava u Bruxellesu, i nove makroekonomske podatke iz SAD-a.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati bio je u plusu 7 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 1,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 0,5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori ponajviše iščekuju zaključke sa sastanka europskih čelnika u četvrtak i petak u Bruxellesu, na kojem bi trebale biti raspravljene predložene reforme bankarskog sektora i čvršća integracija proračunskih politika.

U međuvremenu, ponešto je ohrabrio podatak o rastu kineskog gospodarstva u trećem tromjesečju za 7,4 posto, u skladu s očekivanjima analitičara. Mnogi tržišni sudionici smatraju da je usporavanje rasta drugog po veličini najvećeg svjetskog gospodarstva sada dotaknulo dno.

Za nove smjernice investitori danas očekuju objavu tjednih podataka s tržišta rada u SAD-u, potom o industrijskoj aktivnosti u području Philadelphije te vodeće gospodarske indikatore za SAD.

Također, očekuju objavu financijskih izvješća Morgan Stanleya i Verizona za treće tromjesečje.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas stagniraju, nakon tri dana snažnoga rasta. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,07 posto, a frankfurtski DAX 0,39 posto, dok je pariški CAC u minusu 0,13 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙