FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novska obilježava Dan grada

NOVSKA, 17. listopada 2012. (Hina) - Građani Novske obilježavaju Dan grada i blagdan njegova zaštitnika sv. Luke, 18. listopada, a danas je tim povodom održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je nazočio i potpredsjednik Sabora RH ak. Željko Reiner.

Čestitajući im njihov dan, Reiner je istaknuo da je Novska ulažući u infrastrukturu postala poželjno mjesto za život i stvorila sve pretpostavke za brzi gospodarski razvoj.

Gradonačelnik Novske Antun Vidaković rekao je, obraćajući se vijećnicima i gostima, da su sva naselja plinoficirana, 99 posto kućanstava na području grada ima mogućnost priključenja na gradski vodovod, a nešto manje može koristiti kanalizaciju. Samo u vodovod uloženo je više od 25 milijuna kuna, rekao je, a u ovom trenutku završavaju se radovi u industrijskoj zoni i gradi zaobilaznica, čija je vrijednost oko 11,5 milijuna kuna.

Ove godine Plaketa grada za razvoj i unaprjeđenje cestovnog prometa dodijeljena je Županiji sisačko-moslavačkoj.

Prije nekoliko dana u promet je pušteno 25 kilometara temeljno rekonstruirane županijske ceste, za što je Županija sisačko-moslavačka osigurala 36 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙