FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od polovine buduće španjolske banke za toksičnu imovinu bit će u privatnom vlasništvu - ministar

MADRID, 3. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Španjolski ministar gospodarstva Luis de Guindos najavio je da će više od polovine buduće banke za toksičnu imovinu koja će preuzeti problematičnu imovinu španjolskih banaka biti u privatnom vlasništvu.

Govoreći pred parlamentom, ministar De Guindos u srijedu je kazao da će udio u banci za toksičnu imovinu biti ponuđen tvrtkama u privatnom sektoru, koje će možda ocijeniti da mogu korigirati loša ulaganja i u konačnici na njima zaraditi.

De Guindos je pred parlamentom branio španjolske banke, objašnjavajući da je prošlotjedna revizija pokazala da se 70 posto financijskog sektora može uspješno nositi s vrlo teškim uvjetima poslovanja.

Neovisni revizori utvrdili su da će sedam banaka, najteže pogođenih kolapsom tržišta nekretnina u 2008., trebati ukupno 59,3 milijarde eura dodatnog kapitala kako bi uspješno prebrodile eventualno ozbiljno pogoršanje makrogospodarskog i poslovnog okruženja.

Ministar je također kazao da će Španjolska iskoristiti puno niži iznos od ukupno odobrenih 100 milijardi eura europskog hitnog kredita za pomoć bankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙