FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 28. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SPLIT - Trener Hajduk Mišo Krstičević najavio je kako će njegova momčad u subotnjem derbiju u Maksimiru protiv Dinama igrati napadački i pokušati ostvariti pobjedu.

"Igrat ćemo napadački, hajdučki i tvrdo. Želim igru koja donosi prigode i hoćemo da publika bude zadovoljna", izjavio je Krstičević na konferenciji za novinare dan uoči derbija u Maksimiru.

Krstičević je istaknuo kako će Hajduk pokušati odigrati svoju najbolju ovosezonsku utakmicu, te je gostovanje svoje momčadi u Maksimiru usporedio s nedavnim gostovanjem Splićana u Milanu gdje su u u pretkolu Europske lige iznenadili pobjedom protiv Intera (2-0).

"Ne može se reći da smo mi 'razbili' Inter u Milanu, ali imali smo sigurnost i utakmica se dobro razvijala po nas", kazao je trener "bijelih".

Po njegovim riječima Dinamo ima dvije vrhunske momčadi i veliki izbor igrača na raspolaganju i zagrebačka momčad nije u financijskim poteškoćama za razliku od Hajduka.

"Mi bismo mogli pronaći više alibija, ali to nam ne pada na pamet. Idemo u Zagreb odigrati derbi punog srca", kazao je Krstičević.

DONJECK - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna svojim je pogotkom donio 2-1 (1-1) pobjedu Šahtaru iz Donjecka protiv Dnipra iz Dnipropetrovska u derbiju 10. kola ukrajinskog prvenstva. Srna je u 80. minuti "drop-kickom" s vrha kaznenog prostora svladao vratara Dnipra Laštuvku za konačnih 2-1. Inače, gosti su poveli preko Rotana u 9. minuti, a izjednačio je Mhtarjan u 19. Pri rezultatu 1-1 igrači Šahtara promašili su dva 11-erca, prvog Fernandinho, a drugog Adriano.

Srna je odigrao čitavu utakmicu za Šahtar, dok je Eduardo u igru ušao u 81. minuti. U sastavu Dnipra svih 90 minuta igrao je Ivan Strinić, dok je Nikola Kalinić ostao čitav susret na klupi.

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u skupini A Lige prvaka, Dinamo iz Kijeva na svom je stadionu jedva svladao Zarju iz Luganska sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak postigao je Raffael u 81. minuti, 10 minuta nakon što je zamijenio našeg Niku Kranjčara. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima Kijevljana, Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta za Dinamo.

Dinamo je igrao u sastavu: Šovkovski - Dario Silva, Hačeridi, Betao, Taiwo - Vukojević, Gusev; Bogdanov (Milevski, 80), Kranjčar (Raffael, 71), Jarmolenko (Yussuf, 86) - Ideye.

Šahtar je vodeći na ljestvici s maksimalnih 30 bodova, šest više od drugog Dinama, a devet od trećeg Dnipra. Zarja je 10. sa 11 bodova.

Dinamo Kijev i Dinamo Zagreb igrat će u srijedu u Kijevu s početkom u 20.45 sati.

ZAGREB - Nogometaš njemačkog prvoligaša Hoffenheima Boris Vukčević (22) nalazi se u kritičnom stanju nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u petak rano poslijepone, objavio je njegov klub. Vukčević je zadobio teške ozljede glave u frontalnom sudaru s kamionom.

"Iz zasad nepoznatih razloga Vukčević je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i došlo je do izravnog sudara s kamionom. Zbog po život opasnih ozljeda prevezen je helikopterom u bolnicu u Heidelbergu gdje je hitno operiran, a sada se nalazi u stanju umjetne kome. Nalazi se u kritičnom stanju i za sada nije moguće prognozirati daljnji tijek oporavka", stoji u priopćenju Hoffenheima.

"Svi smo u šoku zbog ove vijesti, a naše su misli s Borisom i njegovom obitelji", rekao je menadžer Hoffenheima Andreas Mueller.

Boris Vukčević rođen je 16. ožujka 1990. godine u osijeku, a ima hrvatsko i njemačko državljanstvo. Nastupao je za njemačke reprezentacije do 19 i 21 godine, a u vrijeme dok je hrvatski izbornik bio Slaven Bilić spominjao se i kao kandidat za "vatrene".

KIJEV - Oleg Blohin je podnio ostavku na mjesto izbornika ukrajinske nogometne reprezentacije nakon što je prihvatio posao trenera u Dinamu iz Kijeva, objavio je u petak Ukrajinski nogometni savez.

"Oleg Blohin je predao svoju ostavku", objavio je Savez ne otkrivajući imena koja konkuriraju za sada slobodno mjesto izbornika ukrajinske nogometne reprezentacije.

Blohin je u utorak objavio da prelazi na trenersku klupu Dinama te je dodao da će unatoč tome voditi ukrajinsku reprezentaciju u sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Moldavije i Crne Gore.

ZURICH - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter izrazio je čuđenje zbog sudbine talijanskog nogometaša Simonea Farine, FIFA-inog ambasadora, koji je ostao bez kluba nakon što je odbio sudjelovati u namještanju utakmice talijanskog Kupa. Bivši igrač drugoligaša Gubbija odbio je ponuđenih 200,000 eura za namještanje utakmice Gubbio - Cesena u studenom prošle godine i tako postao jedan od najpoznatijih "zviždača" u svijetu nogometa. Čak ga je i talijanski izbornik Cesare Prandelli pozvao na pripreme reprezentacije pred odlazak na EURO, ali ga je na kraju prošle sezone njegov dotadašnji klub otpustio, a niti jedan drugi kluba ga nije želio angažirati.

"To je apsolutno nevjerojatno, to se ne bi smjelo događati. Čuli smo kako igrači koji ukazuju na namještanja imaju problema da budu ponovno prihvaćeni među svojim kolegama. Morali bismo zaštititi igrače koji ukazuju na namještanje utakmica, ali zaštiti bi ih trebali i njihovi klubovi, lige i savezi. Mi kao FIFA ne možemo napraviti 'kišobran' iznad svih tih igrača, to je nemoguće", rekao je Blatter teško nalazeći riječi za situaciju u kojoj se našao Farina.

MOSKVA - Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine odredili su 11 gradova u kojima će se igrati utakmice. To su Moskva, St. Petersburg, Kaliningrad, Nižnji Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg. Na listi kandidata su bili i Saransk, te Jaroslav koji su otpali iz konkurencije. Utakmice će se igrati na ukupno 12 stadiona, a jedini grad sa dva stadiona bit će Moskva - Lužniki koji prima 90.000 gledatelja, te novi stadion sa 45.000 gledatelja koji će se izgraditi.

"Postigli smo dogovor s Fifom da se prvenstvo održi u 11 gradova na 12 stadiona," kazao je ruski ministar sporta, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Vitali Mutko.

Rusija je prilikom izbora domaćina u prosincu 2010. dobila više glasova od Engleske, te zajedničkih kandidatura Španjolske i Portugala, te Belgije i Nizozemske. Četiri godine kasnije, 2022. godine, najbolje nogometaše na svijetu će ugositi Katar. Kandidatura Katara dobila je više glasova od SAD-a, Australije, Japana i Južne Koreje.

PARIZ - Međunarodni automobilistički savez (FIA) u petak je objavio kalendar utrka Svjetskog prvenstva formule 1 za 2013. godinu. I sljedeće bi sezone trebalo biti 20 utrka, a prva će se održati 17. ožujka u Australiji. Sezona bi trebala završiti 24. studenog u Brazilu.

KALENDAR FORMULE 1 ZA 2013:

17. ožujka: Australija (Melbourne)

24. ožujka: Malezija (Sepang)

14. travnja: Kina (Šangaj)

21. travnja: Bahrein (Sakhir)

12. svibnja: Španjolska (Barcelona)

26. svibnja: Monaco

9. lipnja: Kanada (Montreal)

16. lipnja: Amerika (New Jersey, New York) - eventualno

30. lipnja: Velika Britanija (Silverstone)

14. srpnja: Njemačka (Nurburgring)

28. srpnja: Mađarska (Budimpešta)

25. kolovoza: Belgija (Spa-Francorchamps)

8. rujna: Italija (Monza)

22. rujna: Singapur (Marina Bay)

6. listopada: Južna Koreja (Yeongam)

13. listopada: Japan (Suzuka)

27. listopada: Indija (New Delhi)

3. studenoga: Abu Dabi (Yas Marina)

17. studenoga: SAD (Austin)

24. studenoga: Brazil (Sao Paulo)

BANGKOK - Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Bangkoku:

Janko Tipsarević (Srb/1) - Fernando Verdasco (Špa/5) 7-6 (5), 6-4

Gilles Simon (Fra/4) - Gael Monfils (Fra) 6-4, 6-1

Jarkko Nieminen (Fin/7) - Miloš Raonić (Kan/3) 6-3, 7-6 (3)

Richard Gasquet (Fra/2) - Bernard Tomić (Aus/8) 7-6 (5), 6-4

KUALA LUMPUR - Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Kuala Lumpuru:

David Ferrer (Špa/1) - Igor Sijsling (Niz) 4-6, 6-3, 6-4

Julien Benneteau (Fra/7) - Alejandro Falla (Kol) 6-2, 6-2

Kei Nishikori (Jap/3) - Nikolaj Davidenko (Rus) 6-4, predaja

Juan Monaco (Arg/2) - Vasek Pospišil (Kan) 6-3, 6-4

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙