FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada uz rebalans planira otpuštanja u javnom sektoru

LJUBLJANA, 21. rujna 2012.(Hina) - Slovenska vlada planira otpuštanja u javnom sektoru i manje prilagodbe nekih poreza, što je vezano na novi rebalans ovogodišnjeg proračuna i donošenje proračunskih nacrta za iduće dvije godine, navode u petak slovenski mediji.

Na proizvode i usluge za koje je do sada važila niža kamatna stopa od 8,5 posto stopa PDV-a će se povećati na 20 posto, ali ne i za hranu na koju će ostati 8,5 posto, a uvest će se i porez na nekretnine vrednije od 500.000 eura, navodi poslovni list "Finance" koji se poziva na izvore bliske vladi.

Televizijska postaja POP-TV navodi da će biti povećane i sadašnje ekološke pristojbe.

Ministar financija Janez Šušteršič izjavio je za Slovensku televiziju da vlada ne planira povećanja poreznih stopa u većem iznosu nego samo prilagodbe, ali je potvrdio da će doći do "racionalizacije" te smanjenja u masi plaća u javnom sektoru otpuštanjem, reorganizacijom i smanjivanjem troškova rada.

Šušteršič je potrebu novih mjera štednje obrazložio očekivanim smanjem BDP-a u ovoj godini te potrebom da se proračunski deficit u ovoj godini smanji na 3,5 posto BDP-a, a u idućoj na manje od tri posto, odnosno najviše 1 milijardu eura.

Ministar unutarnjih poslova Vinko Gorenak nije želio potvrditi da će samo u njegovu ministarstvu biti otpušteno 600 zaposlenika, što je oko pet posto od ukupnog broja, rekavši da će sve biti poznato početkom idućeg mjeseca, kad će o proračunskim dokumentima odlučivati parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙