FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena Spaladium arena zbog nedostatka tehničkih uvjeta

SPLIT, 5. rujna 2012. (Hina) - Spadium arena je zatvorena i zbog nedostatka tehničkih uvjeta za njezin rad otkazana su ranije dogovorena događanja u njoj, potvrđeno je danas u tvrtki Sportski grad TPN koja upravlja ovom dvoranom izgrađenom za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva što se u Hrvatskoj održalo 2009. godine.

"Bili smo prinuđeni zatvoriti Spaladim arenu jer su 31. ožujka ove godine istekli ugovori o njenom tehničkom održavanju, a mi ne želimo stvarati daljnje gubitke", izjavio je za Hinu Renco Posinković, dužnosnik tvrtke Sportski grad TNT.

Tvrtku Sportski grad TNT utemeljio je konzorcij tvrtki Konstruktora, IGH i Dalekovoda, koji je ugovorom o javno-privatnom partnerstvu s gradom Splitom i Vladom gradio Spaladium arenu kako bi se u njoj mogle igrati utakmice svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine.

Kako su danas rekli u tvrtki Sporstki grad TNT poteškoće su nastale jer ne funkcionira taj ugovor o javno-privatnom partnerstvu te je grad Split dužan više od 20 milijuna kuna za najamninu dvorane, a s druge strane dvorana je dužna državi oko 2,5 milijuna kuna poreza, te oko 500 tisuća kuna dobavljačima.

Dogradonačelnik Splita Jure Šundov danas je izjavio kako Grad nema namjeru platiti dugovanja Spaladium areni dok se ne riješe imovinsko-pravna pitanja u Lori na području gdje je izgrađena dvorana.

"Na tom se području osim Spaladium arene trebao graditi i poslovni centar ali to se nije dogodilo. Mi kao grad nemamo novca za plaćanje najamnine, a ukoliko bi se izgradio poslovni centar mi bismo ubrali dodatnih 70 miljuna kuna komunalnog doprinosa i iz tih sredstava mogli bismo plaćati najamninu, odnosno zajam za Spaladium arenu", kazao je Šundov.

Šundov je podsjetio i na svoj nedavni sastanak sa prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, ministrom regionalnog razvoja Brankom Grčićem i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

Po njegovim riječima tada su ministri pozdravili zamisao da Vlada, radi prevladavanja poteškoća sa Spalaidum arenom, prepusti gradu Splitu cijelu parcelu u Lori na kojoj je sagrađena Arena i na kojoj bi trebao biti izgrađen poslovni centar.

"Oni su to ocijenili kao dobru ideju i sada molimo Vladu da to operacionalizira", dodao je Šundov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙