FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: očekuje se mirno trgovanje jer nema poticaja

ZAGREB, 29. kolovoza 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj bi burzi danas bi ponovno moglo biti mirno, bez većih pomaka Crobexa u bilo kojem smjeru, jer nema vijesti koje bi oživjele trgovanje.

Svih 7 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks ojačao je jučer 0,18 posto, na 1.681 bod, dok je Crobex10 oslabio 0,07 posto, na 912 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 10,6 milijuna kuna, što je otprilike 3,5 milijuna više nego dan prije.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, gotovo 2 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena ojačala 0,45 posto, na 200,9 kuna.

U većem fokusu investitora bila je i dionica Badela 1862, kojoj je cijena skočila 10 posto, na 77 kuna, uz promet od oko 360.000 kuna. Ta tvrtka jučer je objavila da je 11 ponuditelja zainteresirano za kupnju državnog udjela u Badelu od gotovo 68 posto.

Pojedini analitičari u Hininoj anketi ističu da bi dionica Badela i danas mogla biti u fokusu investitora.

„Ni danas ne očekujem većih pomaka na domaćem tržištu, a u fokusu investitora mogla bi biti uobičajeno najlikvidnija izdanja. Nema vijesti koje bi pokrenule tržište“, kaže Matko Bošković, broker i investicijski savjetnik u Centar banci.

Letargično je trgovanje i na inozemnim burzama. Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, nakon vrlo mirnog trgovanja, jer nepoticajni makroekonomski podaci nisu ulagačima dali razloga za znatnije mijenjanje pozicija prije sastanka središnjih bankara u Jackson Holeu krajem tjedna.

Dow Jones indeks oslabio je 0,17 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,08 posto.

I na azijskim te europskim burzama jutros se trguje oprezno.

„Investitori na inozemnim burzama uglavnom čekaju sastanak središnjih bankara krajem tjedna u Jackson Holeu. Najvažniji indeksi su na prilično visokim razinama, pa je razumljiv oprez ulagača sve dok ne vide konkretne mjere popuštanja monetarne politike“, zaključuje Bošković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙