FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pozitivno raspoloženje dok se čeka sastanak središnjih bankara

NEW YORK, 28. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi blago su ojačali danas, dok investitori s nestrpljenjem iščekuju sastanak središnjih bankara u Jackson Holeu u potrazi za signalima daljnjih monetarnih popuštanja.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,00 sati bio je na dobitku 10 bodova, a tehnološki Nasdaq 4,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 1,7 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori iščekuju sastanak središnjih bankara krajem tjedna na skupu u Jackson Holeu. Nadaju se da će predsjednik Feda Ben Bernanke najaviti daljnje labavljenje monetarne politike, a s obzirom na lošu situaciju u najvećim svjetskim gospodarstvima, nadaju se i poticajnim mjerama u drugim zemljama.

„Investitori se nadaju da će predsjednik Feda signalizirati potrebu još jednog kruga kvantitativnog monetarnog popuštanja, no vjerojatnijim mi se čini da će investitore i dalje ostaviti u nedoumici, te im tek poručiti da će Fed intervenirati i dalje, ako se ukaže potreba“, smatra David Morrison, tržišni strateg pri londonskom investicijskom društvu GFT Markets.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljen indeks cijena nekretnina u SAD-u u lipnju te indeks povjerenja američkih potrošača u kolovozu.

U nešto većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Boeinga. Naime, njegov rival, europski Airbus dobio je 7 milijardi dolara vrijednu narudžbu zrakoplova od Philipine Airlinesa. Boeing nije uspio realizirati taj posao, unatoč tome što je SAD pružio potporu Manili u diplomatskom sporu s Kinom.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su blago pale, jer izgledi za najveća svjetska gospodarstva ulagačima ne ulijevaju povjerenje, a čekaju i nove smjernice u vezi monetarnih politika. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu između 0,1 i 0,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙