FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OMIŠ - Pješak je teško nastradao i život mu je u opasnosti nakon što ga je oborilo osobno vozilo jutros kod Omiša, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj. Prometna se nesreća dogodila oko 6,30 sati u mjestu Plano kod Radmanovih mlinica. Tom je prilikom 22-godišnji vozač passata oborio mušku osobu teško je ozlijedivši. Mladi je vozač odmah alarmirao policiju i Hitnu medicinsku pomoć, te se sada nalazi u policijskoj postaji na obradi. Teško ozlijeđeni pješak je zaprimljen na Jedinicu intezivnog liječenja splitske bolnice gdje mu se liječnici bore za život. Još se uvijek ne zna identitet nastradalog muškarca.

SPLIT - Dvije su osobe teško ozlijeđene, od čega jedno dijete, na dvama koncertima koji su se u subotu navečer održavali u Splitu i Omišu, izvijestila je danas splitska policija. Prvo je na splitskoj rivi oko 22,20 sati tijekom održavanja koncerta 2Cellosa s montažne tribine pala 56-godišnjakinja teško ozlijedivši glavu. Kolima Hitne medicinske pomoći prebačena je u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje je zadržana na Odjelu neurokirurgije. Policija istražuje ovaj događaj. Oko 23 sata u Omišu tijekom koncerta grupe Magazin 11-godišnja djevojčica slomila je zglob ruke nakon što je na nju pao zvučnik s bine. Policija je rekla da je do pada došlo nakon što je skupina djece potrčala prema članovima grupe Magazin u želji da dobiju autograme. I u ovom slučaju policija istražuje zbog čega je došlo do pada zvučnika.

ZAGREB - Europska noć šišmiša obilježit će se 25. kolovoza u parku prirode Medvednica te u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Iz Javne ustanove parka prirode Medvednica pozivaju "sve prijatelje šišmiša i one koji će to tek postati" da im se pridruže u obilježavanju 16. Europske noći šišmiša iduću subotu od 11 do 18 sati kod planinarskog doma Glavica. Posjet špilji Veternici, u kojoj je zabilježeno čak 14 vrsta šišmiša, bit će besplatan. Održat će se i radionice za djecu, a predstavnici Hrvatskog biospeleološkog društva (HBSD) i udruge za zaštitu šišmiša "Tragus" odgovarat će na sva pitanja o šišmišima. Iz zagrebačkog Zoološkog vrta za subotu, 25. kolovoza, najavljuju "pravi spektakl kao veliko finale Međunarodne godine šišmiša 2011. i 2012. koja se lagano približava svome kraju". Posjetitelji ZOO-a moći će od 18 do 22 sata sudjelovati u šišmišastičnim radionicama, igrama i edukativnim sadržajima. Moći će izraditi vlastite odjevne kreacije inspirirane šišmišima, a posebna komisija odabrat će one najbolje i nagraditi njihovu kreativnost. Za posjetitelje je pripremljen i Šišmiš-restoran, a sve što ih zanima o šišmišima moći će pitati stručnjake iz brojnih udruga i organizacija koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.

ZAGREB - Prijave za upis u jesenskom roku za 6.794 slobodna mjesta u I. razredima srednjih škola u Republici Hrvatskoj primat će se u ponedjeljak, 20. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 21. kolovoza, a upisi će se obavljati u srijedu i četvrtak, 22. i 23. kolovoza. Prema podatcima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH u gimnazijama je ostalo još 1.086 slobodnih mjesta, u umjetničkim školama 540, u četverogodišnjim programima obrazovanja ima još 2.298 mjesta, u trogodišnjima 2.404, dok je u petogodišnjim obrazovnim programima 12 slobodnih mjesta. U programima niže stručne spreme ima 62 slobodna mjesta, a u posebnim i prilagođenim programima 325 mjesta. U skladu s odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o upisima u srednje škole, u školskoj godini 2012./2013. može se upisati ukupno 55.790 učenika, a do sada se u ljetnom roku upisalo 48.744 učenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙